Home / Ειδήσεις / Στο στόχαστρο τουρκικών ΜΜΕ η Σακελλαροπούλου με αφορμή την επίσκεψη στην Κύπρο

Στο στόχαστρο τουρκικών ΜΜΕ η Σακελλαροπούλου με αφορμή την επίσκεψη στην Κύπρο

Ξανά στο στόχαστρο τουρκικών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου,  με αφορμή -αυτή τη φορά- τις δηλώσεις της για την τριήμερη επίσκεψή της στην Κύπρο.

Ειδικότερα, δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Akit, τιτλοφορείται: «Δύο σκάνδαλα μαζί από την Ελληνίδα Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και κατηγορεί την κ. Σακελλαροπούλου,  για το πρόγραμμα της επίσκεψής της στην Κύπρο, αλλά και για τις δηλώσεις της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων που προηγήθηκαν με βολές προς την Τουρκία.

Το δημοσίευμα, χαρακτηρίζει την Ελλάδα, «κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης» και αντιστρέφοντας την πραγματικότητα κατηγορεί την κ. Σακελλαροπούλου, ότι «κλιμάκωσε την ένταση μην μπορώντας να χωνέψει την χρήση δικαιωμάτων που έκανε στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία». Εκφράζει δε, δυσαρέσκεια, επειδή η ΠτΔ, «υποστήριξε πως η Τουρκία στο νησί είναι εισβολέας».

Το δημοσίευμα κατηγορεί επίσης, την ΠτΔ πως θα επισκεφθεί «τάφους ηγετών της ΕΟΚΑ», εννοώντας τους πεσόντες και απαγχονισθέντες ήρωες του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-1959 που είναι θαμμένοι στα Φυλακισμένα Μνήματα της Λευκωσίας και ψευδώς υποστηρίζει πως ευθύνονται για δολοφονίες Τουρκοκυπρίων.

Πηγή

About ingr