Home / ΑΓΟΡΕΣ / Στο κόκκινο η Wall Street – «Κλωτσούν» οι επενδυτές για τις θέσεις εργασίας

Στο κόκκινο η Wall Street – «Κλωτσούν» οι επενδυτές για τις θέσεις εργασίας

Στο κόκκινο βρίσκονται οι δείκτες της Wall Street, μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου εργασίας για ανθεκτικότητα της ζήτησης για εργατικά χέρια. Πρόκειται για έναν δείκτη τον οποίο η Fed παρακολουθεί στενά, ενώ ο ίδιος πρόεδρος της Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, έχει εκφράσει επανειλημμένως ανησυχίες για «υπερβολικά σφιχτή» αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 235.000, έναντι αύξησης κατά 182.000 τον Νοέμβριο, ξεπερνώντας μάλιστα και τη μέση εκτίμηση των αναλυτών. Οι περισσότερες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν από εταιρείες με λιγότερους από 500 υπαλλήλους. Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις περιέκοψαν 151.000 θέσεις, τις περισσότερες από τον Απρίλιο του 2020.

Ως αποτέλεσμα, οι επενδυτές αντέδρασαν άμεσα, με τον Dow Jones λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης να καταγράφει απώλειες τουλάχιστον 340 μονάδων και πτώση περίπου 1%. Αντίστοιχα, απώλειες 0,90% καταγράφει και ο S&P 500, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1%.
Υπενθυμίζεται πως χθες δημοσιεύθηκαν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση Δεκεμβρίου της Fed, τα οποία και παραμέρισαν οι επενδυτές με αποτέλεσμα οι βασικοί δείκτες να κλείνουν με κέρδη. Στα πρακτικά φάνηκε πως όλοι οι αξιωματούχοι της Fed συμφώνησαν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να μειώσει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων, συνεχίζοντας μεν την αύξηση του κόστους των πιστώσεων για τον έλεγχο του πληθωρισμού αλλά με πιο σταδιακό τρόπο έτσι ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι για την οικονομική ανάπτυξη.
moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview