Home / Ειδήσεις / Στον εισαγγελέα οι «οκτώ» – Πιέζουν με όλα τα μέσα οι Τούρκοι για την έκδοσή τους

Στον εισαγγελέα οι «οκτώ» – Πιέζουν με όλα τα μέσα οι Τούρκοι για την έκδοσή τους

Ζήτησαν και έλαβαν τριήμερη προθεσμία για να απολογηθούν

Στο δικαστικό μέγαρο τρεις Τούρκοι διπλωμάτες από το προξενείο – Έφτασε και Τούρκος δικηγόρος άλλα δεν του επετράπη η είσοδος

Πιέζουν με όλα τα μέσα οι Τούρκοι για την έκδοση των οκτώ πραξικοπηματιών, οι οποίοι προσήχθησαν την Δευτέρα στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης με τη διαδικασία του αυτοφώρου όπου ζήτησαν και έλαβαν τριήμερη προθεσμία για να απολογηθούν.

Στο δικαστικό μέγαρο έφτασαν το πρωί τρεις Τούρκοι διπλωμάτες από το προξενείο καθώς και ένας Τούρκος δικηγόρος στον οποίο, ωστόσο, δεν επετράπη η είσοδος.

Παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό πως οι οκτώ πραξικοπηματίες στρατιωτικοί που αυτομόλησαν στην Ελλάδα ζητώντας πολιτικό άσυλο, θα ζητούσαν και θα λάμβαναν τριήμερη προθεσμία για να απολογηθούν, πολλοί είναι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι και τα κανάλια που έχουν στηθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης.

Οι οκτώ κατηγορούνται ότι μπήκαν παράνομα στη χώρα μας και ότι δεν είχαν λάβει σχετική άδεια για να πετάξουν στον ελληνικό εναέριο χώρο, όμως, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους δεν γνώριζαν ότι γινόταν πραξικόπημα και ισχυρίζονται ότι απλά εκτελούσαν εντολές.

«Το ποινικό δικαστήριο θα τελειώσει σύντομα και περιμένουμε μια καλή απόφαση ώστε να μην ασκήσουμε έφεση. Οι πελάτες μου δεν γνώριζαν ότι γίνεται πραξικόπημα. Έλαβαν εντολές από ανωτέρους τους για να μεταφέρουν τραυματίες από τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, πράγμα που έπραξαν μέχρι που δέχτηκαν πυρά από την αστυνομία. Στη συνέχεια έλαβαν μηνύματα ότι γίνεται πραξικόπημα και φοβήθηκαν για τη ζωή τους» υπογράμμισε η δικηγόρος Ιλια Μαρινάκη.

Η δικηγόρος ερωτηθείσα πόσο καιρό μπορεί να πάρει η εξέταση για πολιτικό άσυλο, απάντησε τρεις μήνες, ενώ όπως υπογράμμισε, οι 8 Τούρκοι δεν έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν μεταφορά σε όλη τη χώρα.

Με τη σύλληψή τους έχει ασχοληθεί προσωπικά ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δήλωσε χθες ότι δεν θα αγνοήσει το αίτημα του λαού για επαναφορά του μέτρου της θανατικής ποινής και ότι θα το συζητήσει με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η Τουρκία είναι σε αναμμένα κάρβουνα και ο κ. Ερντογάν αποκάλυψε ότι από την τηλεφωνική του συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα προέκυψε ότι: «Η Ελλάδα θα εκδώσει στην Τουρκία τους 8 πραξικοπηματίες μέσα σε 15 με 20 μέρες».

Τούρκοι δημοσιογράφοι και κανάλια στήθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης


Η δικηγόρων των Τούρκων πραξικοπηματιών Ιλια Μαρινάκη

Οι «οκτώ» ζήτησαν και έλαβαν τριήμερη προθεσμία για να απολογηθούν


Οι πραξικοπηματίες στρατιωτικοί αυτομόλησαν στην Ελλάδα ζητώντας πολιτικό άσυλο

Οι πραξικοπηματίες εισέρχονται στο δικαστικό μέγαρο Αλεξανδρούπολης

Ο Τούρκος που υποστήριξε πως είναι ο δικηγόρος των «οκτώ»

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis