Home / Ειδήσεις / Στη Μόσχα σύντομα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

Στη Μόσχα σύντομα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

Σύντομη επίσκεψη στη Ρωσία, όπου ελπίζει να συναντηθεί με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, θα πραγματοποιήσει ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, δήλωσε ο αμερικανός πρέσβης στη Ρωσία Τζον Τεφτ.

«Μπορεί να τον δείτε (τον Τίλλερσον-σ.σ.) να επισκέπτεται τη Ρωσία στο εγγύς μέλλον, νομίζω για να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ και τον πρόεδρο Πούτιν», δήλωσε σήμερα ο Τεφτ κατά τη διάρκεια διάλεξης που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην πόλη Αρχάγγελσκ.

Νωρίτερα, ο Τέφτ είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση όσον αφορά την ημερομηνία επίσκεψης του Τίλερσον στην Μόσχα

«Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποια καθυστέρηση. Τα δύο μέρη απλά πρέπει να συνεννοηθούν. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί», ήταν η απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε αν ο Τιλερσον επισκεφθεί την Μόσχα τον Απρίλιο.

Το πρακτορείο Reuters, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους που τήρησαν την ανωνυμία τους, είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι ο Τίλερσον ενδέχεται να επισκεφθεί την Μόσχα στις 12 Απριλίου.

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δεν επιβεβαίωσε, αλλά και δεν διέψευσε τις πληροφορίες αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του Τίλερσον την Μόσχα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την έκπληξη της για τις «συνεχείς διαρροές ευαίσθητων πληροφοριών από μέρους της Ουάσιγκτον».

About Andreas Chondros