Home / Ειδήσεις / Στη δημιουργία κόμματος προχωρά η Κωνσταντοπούλου. Κατηγορεί τον Τσίπρα για συμφωνία με τους δανειστές πριν εκλεγεί

Στη δημιουργία κόμματος προχωρά η Κωνσταντοπούλου. Κατηγορεί τον Τσίπρα για συμφωνία με τους δανειστές πριν εκλεγεί

Στη επιβεβαίωση ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος προέβη η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι το βράδυ της Τρίτης και εξέφρασε την άποψη πως ο κ. Αλέξης Τσίπρας ενδεχομένως να είχε συμφωνήσει με τους δανειστές πριν από την εκλογή του.

Σε ερώτηση για το πως επιλέχθηκε για πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε « Μου ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας, τον ρώτησα ποιόν θα κάνει Πρόεδρο της Βουλής, μου είπε ότι θα έκανε τον κ. Βούτση, εγώ του είπα ότι στη θέση του θα έκανα τον κ. Λαφαζάνη που είχε μία πολύ μεγάλη κοινοβουλευτική εμπειρία».

Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά, όπως μεταδίδει το Σκάι, για το εάν πιστεύει πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε προχωρήσει σε κάποιου είδους συμφωνία με τους δανειστές πριν από τις εκλογές η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν κάθετη σημειώνοντας: «Δεν το υποθέτω ως θεωρία. Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι ο κ. Τσίπρας, ενδεχομένως και πριν τις εκλογές είχε συμφωνήσει με τους δανειστές».

Για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως δεν υπήρχε καμία πρόταση προς τους βουλευτές και σημείωσε πως η Κοινοβουλευτική ομάδα εξαπατήθηκε και αιφνιδιάστηκε. Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν παρέλειψε να καταφερθεί και κατά του Προκόπη Παυλόπουλου λέγοντας «Είναι πολύ βαριά αυτά στα οποία έχει εμπλακεί ο κ. Παυλόπουλος, είναι πολύ βαρύ το γεγονός ότι ανέλαβε για λογαριασμό των δανειστών να κάνει ακόμη περισσότερα από αυτά που είχαν συμφωνηθείς σε κυβερνητικό επίπεδο».

Για την ύπαρξη ή όχι Σχεδίου Β η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε πως «νομίζω πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ότι μπορούσε ώστε να μην υπάρχει σχέδιο Β, να μην υπάρχουν εναλλακτικές και να εμφανιστεί ως αντικειμενική ανάγκη η σύμπραξη στον όλεθρο, τη λεγόμενη συμφωνία της 13ης Ιουλίου».

Για την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος είπε πως ο Πρωθυπουργός ήταν φοβισμένος και σημειώνει πως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος το κλίμα στο μέγαρο Μαξίμου ήταν πένθιμο.

«Υπήρχε μία κατηφής ομήγυρη γύρω από το τραπέζι των συσκέψεων. Μία περίεργη σύνθεση, ήταν εκεί και ο κ. Φλαμπουράρης που δεν είχε λόγο να είναι, και ο κ. Παπαδημούλης που δεν είχε λόγο να είναι. Εν συνεχεία αναδείχθηκαν οι λόγοι της παρουσίας του καθενός».

Κλείνοντας τη συνέντευξή της η κυρία Κωνσταντοπούλου ουσιαστικά επιβεβαίωσε πως θα προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος σημειώνοντας «σήμερα είμαι ήδη αντίπαλος του κ. Τσίπρα. βεβαίως θα πάρω πρωτοβουλίες και σε επίπεδο πολιτικού οργανισμού και σε επίπεδο κόμματος και βεβαίως θα κάνω όλα εκείνα που επιβάλλονται προκειμένου να ανατραπεί αυτό το καθεστώς».

Πηγή:HuffPost Greece

About Vassilis Batzis