Home / Ειδήσεις / Στη Βάρκιζα γιατροί εκπαιδεύουν τα παιδιά στη χρήση μάσκας

Στη Βάρκιζα γιατροί εκπαιδεύουν τα παιδιά στη χρήση μάσκας

Σε δημοτικό σχολείο της Βάρκιζας βρέθηκε η κάμερα του Κοινωνία Ώρα MEGA, όπου μίλησε με την ιατρό βιοπαθολόγο, μικροβιολόγο δημόσιας υγείας, Αναστασία Φλούτζη, που πραγματοποιεί ενημέρωση στους μικρούς μαθητές για τη χρήση μάσκας.

Σχετικά με το πόσο εύκολο είναι να μάθουμε στα παιδιά να τηρούν τα μέτρα, η κ. Φλούτζη σημείωσε ότι «είναι εύκολο όσο και δύσκολο μαζί. Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μια θετική προσέγγιση και να εξηγήσουν στα παιδιά απλά τι πρέπει να κάνουν. Εμείς θα κάνουμε μία παρουσίαση πώς βάζουμε και βγάζουμε την μάσκα σε κάθε τμήμα, και θα δουν τα παιδιά ότι είναι κάτι εύκολο».  «Είναι μια νέα πραγματικότητα για όλους. Είναι δύσκολο αλλά νομίζω θα το ξεπεράσουμε μαζί», πρόσθεσε η ίδια.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι τα κοριτσάκια σε αυτές τις ηλικίες είναι πιο δεκτικά στην εκπαίδευση στη μάσκα. «Τα αγοράκια είναι πιο ανώριμα σε αυτή τη φάση και θέλουν λίγη περισσότερη εκπαίδευση. Αλλά μπορούν όλα τα παιδάκια να εκπαιδευτούν», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στο τι συστήνει η ίδια στους γονείς, η κ. Φλούτζη τόνισε: «Να έχουν στα παιδιά μάσκες βαμβακερές, και όχι συνθετικές. Να τους έχουν πολλές μάσκες μαζί, αντίστοιχες των διαλειμμάτων και παραπάνω».

Τέλος, μιλώντας για τους γονείς που δεν θέλουν να βάλουν μάσκα στα παιδιά τους, η ίδια είπε ότι «μπορούμε με ωραίο λόγο να τους πείσουμε ότι αυτό είναι για το καλό όλων μας και ότι είναι μια δύσκολη φάση που θα περάσει. Νομίζω ότι είναι μειοψηφία οι αρνητές της μάσκας. Ευτυχώς».

Πηγή

About ingr