Home / Προτεινόμενα / Στην περιοχή του Κιέβου τα ρωσικά στρατεύματα

Στην περιοχή του Κιέβου τα ρωσικά στρατεύματα

(upd) Στην περιοχή του Κιέβου έφθασαν τα ρωσικά στρατεύματα, κλιμακώνοντας τη στρατιωτική επιχείρηση εις βάρος της Ουκρανίας, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις 5.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης.
«Μέλη της φρουράς και στρατιώτες δίνουν διαρκείς μάχες» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ουκρανικής εθνοφρουράς, η οποία επιχειρεί στην περιοχή Zhytomyr, δυτικά της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, τα ρωσικά στρατεύμα εισήλθαν στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου από τον βορρά, αφού πρώτα διέσχισαν μια αποσταση 100 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με την ουκρανική προεδρία, από τις μέχρι στιγμής εχθροπραξίες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 40 Ουκρανοί στρατιώτες, αλλά και περίπου 10 άμαχοι. Απώλειες υπάρχουν κι από τη ρωσική πλευρά.  
Εκρήξεις και βομβαρδισμοί λαμβάνουν χώρα σε πολλά διαφορετικά μέτωπα σε όλη την Ουκρανία, με τις ρωσικές δυνάμεις να πλήττουν αεροδρόμια κι άλλες σημαντικές εγκαταστάσεις. 

Ας σημειωθεί ότι η εισβολή του ρωσικού στρατού ξεκίνησε στις 5.00 τα ξημερώματα από τις ανατολικές περιοχές των Τσερνίχιβ, Χάρκοβο και Λουγκάνσκ. 
* Βομβαρδισμένες ουκρανικές εγκαταστάσεις – AP
Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διαβεβαίωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις μάχονται σκληρά για να αντιμετωπίσουν τους μαζικούς βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού. 
* Oι Oυκρανοί εγκαταλείπουν το Κίεβο – AP
Από την πλευρά του, ένας από τους επικεφαλής των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία ξεκαθάρισε ότι βασικός στόχος είναι να ανακτήσουν τον έλεγχο όλων των περιοχών στις επαρχίες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ. 
* Καπνοί στο κέντρο του Κιέβου – AP
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ταυτόχρονα, αρνήθηκε να απαντήσει πόσο θα διαρκέσουν οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία, ενώ αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι στόχος της Ρωσίας είναι να ελευθερώσει την Ουκρανία και να εξουδετερώσει τον στρατιωτικό κίνδυνο. 
* Βομβαρδισμένες ουκρανικές εγκαταστάσεις – AP
Φεύγουν άρον – άρον οι κάτοικοι
Στο μεταξύ, από το πρωί, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρα, και ιδίως στην πρωτεύουσα Κίεβο, οι κάτοικοι σπεύδουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους και να κινηθεί προς τη δύση και τα σύνορα με την Πολωνία. 
Την ίδια ώρα, μεγάλες ουρές σχηματίζονται έξω από τα ATMs των τραπεζών, υπό τον φόβο κατάρρευσης του οικονομικού και τραπεζικού συστήματος της Ουκρανίας. 
* Χιλιάδες αυτοκίνητα αναζητούν την έξοδο από το Κίεβο – AP
* Oυρά σε ATM στην Ουκρανία – AP
* Στην αναμονή για λίγη βενζίνη – ΑΠ
Διαβάστε ΕΔΩ για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου
moneyreview.gr
Καρέ – καρέ η «φυγή» χιλιάδων Ουκρανών
Αγωγοί και λιμάνια: Δείτε όλες τις κρίσιμες υποδομές της Ουκρανίας
Κυρ. Μητσοτάκης: Καταδικάζουμε την ωμή βία – Εξασφαλισμένη η ενεργειακή επάρκεια
ΥΠΕΞ: Παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των παγκοσμίων αξιών η επίθεση της Ρωσίας
Ουκρανία: Διεθνείς αντιδράσεις για τη ρωσική εισβολή
Ε.Ε.: Εξετάζει νέο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία
Ουκρανία: Ανακοίνωσε ότι κατέρριψε πέντε ρωσικά αεροσκάφη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview