Home / Ειδήσεις / Στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις 5:30 το πρωί έφτασε στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με ψαράδες και εμπόρους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

«Δυστυχώς, το θεσμικό και το νομικό πλαίσιο, το οποίο διέπει συνολικά την αλιεία, είναι ένα πλαίσιο απαρχαιωμένο, το οποίο δυσκολεύει πολύ τη δουλειά όλων όσων εμπλέκονται στον κλάδο» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

mhtsokaaj2

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Είχα τη μεγάλη χαρά σήμερα να επισκεφθώ την Κεντρική Ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι και να μιλήσω με ψαράδες, με εμπόρους και να ενημερωθώ για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κλάδος της αλιείας, αλλά και ο κλάδος της εμπορίας ψαριών.

Δυστυχώς, το θεσμικό και το νομικό πλαίσιο, το οποίο διέπει συνολικά την αλιεία, είναι ένα πλαίσιο απαρχαιωμένο, το οποίο δυσκολεύει πολύ τη δουλειά όλων όσων εμπλέκονται στον κλάδο.

mhtsokaaj3

Η αλιεία θα πρέπει να είναι ένα φυσικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, ένας δυναμικός πυλώνας του πρωτογενούς τομέα. Δυστυχώς, λόγω αυτού του απαρχαιωμένου νομικού πλαισίου, αυτό δεν συμβαίνει.

Μία, επίσης, πολύ μεγάλη πρόκληση, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε, είναι πως θα πείσουμε περισσότερα νέα παιδιά να ασχοληθούν με την αλιεία, να έρθουν στη θάλασσα και να συνεχίσουν τις δουλειές των πατεράδων τους, αλλά προσαρμοσμένη σε ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα έχει στο επίκεντρό του την προστασία των αποθεμάτων, έτσι ώστε η αλιεία να είναι πάντα βιώσιμη.

Με πολύ μεγάλη χαρά, ενημερώθηκα για πρωτοβουλίες νέων παιδιών, που έχουν αναλάβει το δύσκολο και εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο της εκπαίδευσης νέων ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν να έρθουν στη θάλασσα και αυτή είναι μία εξαιρετικά ενθαρρυντική και αισιόδοξη πρωτοβουλία».

mhtsokaaj4mhtsokaaj5mhtsokaaj6mhtsokaaj7

About Andreas Chondros