Home / Αθλητισμός / Στην επίθεση υπήρχε ζωντάνια, η άμυνα δεν υπήρχε!

Στην επίθεση υπήρχε ζωντάνια, η άμυνα δεν υπήρχε!

Με δύο αυτογκόλ και κακή ανασταλτική λειτουργία ο ΠΑΟΚ έβγαλε σοβαρές αδυναμίες και ηττήθηκε 4-3 στο φιλικό με την Μπόχουμ.

Με τέσσερα γκολ στην πλάτη… δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στο φιλικό με την Μπόχουμ. Οι Θεσσαλονικείς πλήρωσαν τα τραγικά λάθη στα μετόπισθεν και παρότι έβρισκαν λύσεις στην επίθεση ηττήθηκαν 4-3 στο δεύτερο φιλικό τους επί ολλανδικού εδάφους.

Τρομερό πρώτο ημίχρονο με έξι γκολ και τις… άμυνες να μην είναι στο γήπεδο. Δύο γκολ ο Περέιρα, δύο αυτογκόλ οι παίκτες του ΠΑΟΚ (Ρικάρντο Κόστα, Βίτορ –τραγικό λάθος του Όλσεν-), που μετά το 20λεπτο δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα.

Η ομάδα του Τούντορ παρουσιάστηκε πιο «σφιχτή» στο δεύτερο 45λεπτο, όμως οι Γερμανοί βρήκαν και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα.

Το ματς:

Όλα τα στοιχεία που περιμένεις, ως θεατής, σε ένα φιλικό είχε το ματς από το πρώτο του δεκάλεπτο. Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή, πήρε άνετα το προβάδισμα με τον Περέιρα αλλά λίγο αργότερα οι Γερμανοί απάντησαν, έπειτα από την λάθος εκτίμηση του Ρικάρντο Κόστα. Η διάθεση των παικτών του Τούντορ ήταν εμφανής και έφερε το δεύτερο γκολ στο… τσακ-μπαμ και πάλι με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό. Ο «δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε να έχει σχετικά καλή κυκλοφορία και να κρατά σε θέση άμυνας την Μπόχουμ, που μόνο με «γεμίσματα» πλησίαζε την εστία του Όλσεν, που στην πρώτη ευκαιρία (19’) έδειξε τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του.

inner

Σταδιακά, οι Θεσσαλονικείς έχασαν μέτρα στο γήπεδο με τις επιθετικές τους ενέργειες να περιορίζονται σημαντικά. Αντίθετα, η Μπόχουμ πίεσε και εν τέλει βρήκε γκολ, εκμεταλλευόμενη τα κενά στην άμυνα του ΠΑΟΚ και το εξαιρετικό τακουνάκι του Χούγκλαντ (31’). Μετά το 2-2 ο ρυθμός στο παιχνίδι έπεσε, οι παίκτες του Τούντορ απ’ την μία κατάφεραν να μπλοκάρουν τους αντιπάλους τους, όμως συνέχιζαν να μην απειλούν. Σα να μην έφτανε αυτό, έβγαλαν και πάλι… μόνοι τα μάτια τους με τον Βίτορ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Όλσεν που δεν υπολόγισε σωστά την φάση (41’). Παρά το black-out, ο «δικέφαλος» κατάφερε να βρει λύση και γκολ με τον Κίτσιου και να πάει ισόπαλος 3-3 στα αποδυτήρια.

Από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Μπόχουμ ξεκίνησε να πιέζει. Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν σωστή στο ανασταλτικό κομμάτι. Οι Γερμανοί δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Γλύκο, που μαζί με τους αμυντικούς του καθάριζαν τις προσπάθειες των αντιπάλων τους. Βέβαια, οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να βελτιώσουν ιδιαίτερα την ανάπτυξή τους και με εξαίρεση ένα σουτ του Σαλπιγγίδη, δεν ενόχλησαν ιδιαίτερα τον Ρίμαν.

inner

Οι συνεχείς αλλαγές από τον προπονητή της Μπόχουμ «πάγωσαν» τον ρυθμό. Ο «δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, όμως δεν μπορούσε να βρει λύσεις όταν η μπάλα πέρναγε στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Από την μεριά τους, οι Γερμανοί έλεξγαν το ματς και χωρίς να απειληθούν –σχεδόν καθόλου- διατήρησαν το προβάδισμά τους μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

 

About totritomati