Home / Ειδήσεις / Στελέχωση του Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς υποσχέθηκε ο Ξανθός

Στελέχωση του Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς υποσχέθηκε ο Ξανθός

Επί τόπου συνάντηση με διοίκηση και προσωπικό

Αθήνα
Ενίσχυση του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι. Ο υπουργός ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νοσοκομείου και τόνισε ότι στόχος είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο κ. Ξανθός συνοδευόμενος από τον διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Άγγελο Παπαδόπουλο και την αναπληρώτρια διοικήτρια, Ιωάννα Διαμαντοπούλου, ενημερώθηκε για τα λειτουργικά προβλήματα του νοσοκομείου καθώς και για την ανάγκη ενίσχυσής του με ανθρώπινο δυναμικό. Επιπλέον, συζητήθηκε η έλλειψη σε ειδικευόμενους γιατρούς και η μεγάλη λίστα αναμονής για ακτινοθεραπείες.

Οι εργαζόμενοι έκαναν ειδική αναφορά στην υποστελεχωμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου από τις 12 κλίνες λειτουργούν μόνο οι 6 λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και στο πρόβλημα της οδικής και συγκοινωνιακής πρόσβασης.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε το προσωπικό ότι, με την ολοκλήρωση των προκηρύξεων 4Κ και 5Κ τοποθετούνται στο νοσοκομείο 12 μόνιμοι εργαζόμενοι (ακτινοφυσικός, νοσηλευτές, τεχνολόγοι εργαστηρίων κ.α.) ενώ με τη νέα κατανομή της προκήρυξης που θα ακολουθήσει (2.440 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού) θα υπάρξει πρόβλεψη για 18 θέσεις στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς.

«Πέραν των 30 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού προβλέπεται η πρόσληψη 10 ατόμων επικουρικού προσωπικού, ενώ το Νοσοκομείο θα ενισχυθεί με ακόμα 10 εργαζόμενους (9 νοσηλευτές και έναν γιατρό) προκειμένου να ανοίξουν 3 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ» σημείωσε ο κ. Ξανθός.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα της συγκοινωνίας, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι για την καλύτερη πρόσβαση στο νοσοκομείο έχει δρομολογηθεί η βελτίωση του οδικού δικτύου, ενώ η 1η ΥΠΕ έχει προτείνει σύναψη μνημονίου συνεργασίας του νοσοκομείου με τον ΟΑΣΑ για την επιδότηση λεωφορειακής γραμμής μεταξύ της Πλατείας Αττικής (σταθμός μετρό) και του ΓΟΝΚ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μεταφοράς των εργαζόμενων σε όλες τις βάρδιες και όλες τις μέρες.

Κλείνοντας, ο κ. Ξανθός επεσήμανε ότι «για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου αποτελεί προτεραιότητα να αξιοποιηθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τόσο το έμπειρο προσωπικό όσο και η εξαιρετική υποδομή του Νοσοκομείου με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της ογκολογίας».

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

About Kostas Athanasoulis