Home / Αστυνομικά / Στα ”χέρια” της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται 15 νέες συσκευές ταυτοποίησης λαθρομεταναστών

Στα ”χέρια” της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται 15 νέες συσκευές ταυτοποίησης λαθρομεταναστών

Δεκαπέντε νέες συσκευές λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων Eurodac για την ταυτοποίηση – καταγραφή προσφύγων και μεταναστών, πρόσφερε ο πρεσβευτής της Γερμανίας Peter Schoof, στην Ελληνική Αστυνομία, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χτες στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής γγ του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης με την υπόλοιπη ηγεσία και τους επικεφαλής των αρμοδίων υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Οκτωβρίου 2015, είχαν παραδοθεί από τις Γερμανικές Αρχές άλλες 12 συσκευές Eurodac, οι οποίες έχουν διατεθεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών.

Μαζί με τις προαναφερόμενες 27 συσκευές, οι ελληνικές αστυνομικές αρχές διαθέτουν, συνολικά, 70 συσκευές λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων Eurodac, οι οποίες κατανέμονται σε σημεία καταγραφής αλλοδαπών σε διάφορες περιοχές στη μεθόριο της χώρας μας και κυρίως στα νησιά του Αιγαίου. Σημειώνεται οτι απο τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε., έχει προσφερθεί να διαθέσει στην χώρα μας τρεις συσκευές Eurodac η Σλοβενία, ενώ άλλες 10 θα αγοραστούν απο εθνικούς πόρους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/96766/Dekapente-nees-suskeues-tautopoiisis-prosfugon–prosfere-stin-EL.AS.-o-Germanos-preusbeutis

About basilis progressive