Home / Αστυνομικά / Στα χέρια της Αστυνομίας η σπείρα που ρήμαζε Δημόσιες Υπηρεσίες

Στα χέρια της Αστυνομίας η σπείρα που ρήμαζε Δημόσιες Υπηρεσίες

Δημόσιες υπηρεσίες και εταιρείες που διέθεταν χρηματοκιβώτια φαίνεται ότι στοχοποιούσε πολυμελής σπείρα, την εξάρθρωση της οποίας ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Ως μέλη της ταυτοποιήθηκαν τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 28 έως 50 ετών, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει άλλους τέσσερις συνεργούς τους.

Ανάμεσα στους “στόχους” της σπείρας περιλαμβάνεται η Ζ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης που, συστεγάζεται με τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Από τη συγκεκριμένη Εφορία, όπως επίσης από ιδιωτική εταιρεία, οι δράστες “ξήλωσαν” ισάριθμα χρηματοκιβώτια, που περιείχαν συνολικά 65.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ στο “ενεργητικό” τους μετρούν ακόμη διαρρήξεις σε εταιρείες, από όπου έκλεψαν εμπορεύματα και ηλεκτρονικές συσκευές, αξίας 250.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα μέλη της σπείρας δρούσαν στη Θεσσαλονίκη, κατά βάση, σε απομακρυσμένες και ερημικές τοποθεσίες, ενώ τα “χτυπήματα” καταγγέλθηκαν το διάστημα από τον περυσινό Σεπτέμβριο έως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι ως μέλη της σπείρας έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

About admin