Home / Ειδήσεις / «Στα μανταλάκια» τα ονόματα 20.000 οφειλετών – Τι να κάνουν για να μπουν σε ρύθμιση

«Στα μανταλάκια» τα ονόματα 20.000 οφειλετών – Τι να κάνουν για να μπουν σε ρύθμιση

Διορία δύο εβδομάδων για να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους

«Προσκλητήριο» από την εφορία και δημόσια… διαπόμπευση όσων χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ

Προθεσμία μέχρι τις 27 Ιουνίου για να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τα χρέη τους στην εφορία, δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε περίπου 20.000 οφειλέτες με χρέη πάνω από 150.000 ευρώ. Μέσω e-mail που άρχισε να τους αποστέλλει ήδη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων οι οφειλέτες προειδοποιούνται ότι εκτός από τις κατασχέσεις, οι οφειλέτες απειλούνται και με δημόσια… διαπόμπευση.

Μετά τα 50.000 «ραβασάκια» σε όσους χρωστάνε λιγότερα από 500 ευρώ, σειρά παίρνουν οι μεγάλοι οφειλέτες. Ως το τέλος του μήνα, το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με ονόματα όσων χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ και δεν δίνουν σημεία ζωής στην εφορία.

Η «ποινή» αυτή προβλέπεται στο νέο Μνημόνιο, που ορίζει ότι μέσα τον Ιούνιο θα πρέπει να λάβουν την προειδοποίηση οι ενδιαφερόμενοι, πριν δουν από 1ης Ιουλίου το όνομά τους «στα μανταλάκια».

Ποια είναι η… οδός διαφυγής για μικρούς και μεγάλους οφειλέτες; Όσοι έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων, μπορούν να ξαναμπούν αν την έχασαν εκ παραδρομής μην πληρώνοντας για παράδειγμα κάποιες προσαυξήσεις ή λόγω ανωτέρας βίας. Οι υπόλοιποι μπορούν, πάντα, να ρυθμίσουν σε 12 ως 24 δόσεις, ενώ έρχεται και πλαίσιο ειδικών, κατά περίπτωση ρυθμίσεων για βιώσιμες επιχειρήσεις με μεγάλα χρέη.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis