Home / Διεθνή / Σταυροφορία της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης κατά του Ισλάμ βλέπει ο Ερντογάν

Σταυροφορία της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης κατά του Ισλάμ βλέπει ο Ερντογάν

Με τις σχέσεις της Άγκυρας να είναι τεταμένες με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως με την Ολλανδία και τη Γερμανία, οι αρχές των οποίων αποφάσισαν να ακυρώσουν τις προεκλογικές εκδηλώσεις υπέρ του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε το μπρα ντε φερ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο επέκρινε με δριμύτητα την απόφαση που εξέδωσε την Τρίτη το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CJUE) σχετικά με το δικαίωμα των μουσουλμάνων γυναικών να φορούν τη μαντίλα στην εργασία τους.

«Τι γίνεται με την θρησκευτική ελευθερία; Ποιος έλαβε αυτήν την απόφαση; Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αγαπητοί αδελφοί, εξαπέλυσαν μια σταυροφορία εναντίον του ολοένα κι ισχυρότερου» συμβόλου του Ισλάμ, σημείωσε ο ηγέτης της Τουρκίας, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η απόφαση που εξέδωσε την Τρίτη, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε πως μια επιχείρηση μπορεί να εντάξει στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της τον όρο της απαγόρευσης οι εργαζόμενοί της να φέρουν δημοσίως θρησκευτικά σύμβολα, όπως η ισλαμική μαντίλα.

About Andreas Chondros