Home / Επιχειρήσεις / Σπ. Μαγιάτης, Ν. Μωραϊτάκης (WORKABLE): Πώς δύο επιτυχημένα στελέχη ενός ελληνικού scaleup έγιναν επιχειρηματίες παγκοσμίου εμβέλειας

Σπ. Μαγιάτης, Ν. Μωραϊτάκης (WORKABLE): Πώς δύο επιτυχημένα στελέχη ενός ελληνικού scaleup έγιναν επιχειρηματίες παγκοσμίου εμβέλειας

Ο Σπύρος Μαγιάτης και ο Νίκος Μωραϊτάκης, δύο από τους ιδρυτές της WORKABLE, αποφάσισαν το 2012 όταν ήταν στελέχη της UpStream, o μεν Σπύρος CTO και ο δε Νίκος Εμπορικός Διευθυντής, να ιδρύσουν τη δική τους εταιρεία τεχνολογίας. Έχοντας διαβάσει τον παγκόσμιο ανταγωνισμό στις υπηρεσίες του e-recruiting, δημιούργησαν κάτι καινοτόμο με τις ευλογίες του πρώην αφεντικού τους, Μάρκου Βερέμη, ο οποίος έδρασε και σαν angel investor.
Η συνέχεια πραγματικά δείχνει πώς η τεχνολογία και η «νέα ψηφιακή τάξη πραγμάτων» επιτρέπει σε όποιον δουλεύει σκληρά, είναι διορατικός και ευπροσάρμοστος στις συνεχείς αλλαγές, να πετύχει το επιχειρηματικό του όνειρο.

Ο Σπύρος και ο Νίκος αναφέρονται και σε ένα κομβικό σημείο της εταιρείας τους, το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, όταν μετά από δύο χρόνια λειτουργίας και μία ημέρα πριν το δημοψήφισμα του 2015 για την παραμονή στο ευρώ, απέρριψαν προσφορά 100 εκατ. για την εξαγορά της WORΚABLE.
Παρακολουθήστε τη συζήτηση στο podcast του ΣΕΒ με media partner το moneyreview.gr, για να ανακαλύψετε το πώς και γιατί δικαιώθηκαν ενάντια σε αυτό που φάνταζε παράλογο εκείνες τις ώρες.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview