Home / Showbiz / Γιατί μετανιώνει ο Σον Πεν για τη συνέντευξή του με τον «Ελ Τσάπο»

Γιατί μετανιώνει ο Σον Πεν για τη συνέντευξή του με τον «Ελ Τσάπο»

Λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν και έπειτα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Rolling Stone και τον Αμερικανό πρωταγωνιστή του Χόλιγουντ, Σον Πεν, ο ηθοποιός μίλησε στο δίκτυο CBS για πρώτη φορά σχετικά με την υπόθεση του «βαρόνου» ναρκωτικών.

Συνομιλώντας με τον Τσάρλι Ρόουζ στην εκπομπή 60 Minutes, ο Σον Πεν εξήγησε για ποιο λόγο μετάνιωσε για τη συνέντευξη που πήρε από τον μεγαλέμπορο ναρκωτικών του Μεξικού και απάντησε σχετικά με το αν φοβάται για τη ζωή του μετά τη σύλληψη του εγκληματία.

Όσο για το αν τελικά η επαφή του με τον «Ελ Τσάπο» οδήγησε τις αστυνομικές αρχές στην αποκάλυψη του κρησφύγετού του ο Σον Πεν ήταν κατηγορηματικός: «Υπάρχει η παρανόηση ότι η επίσκεψη που κάναμε με τους συναδέλφους μου στον Ελ Τσάπο ήταν απαραίτητη για τη σύλληψή του. Τον είχαμε συναντήσει πολλές εβδομάδες νωρίτερα, στις 2 Οκτωβρίου σε ένα μέρος μακριά από το σημείο όπου συνελήφθη».

Όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε και τον ξαναρώτησε σχετικά με τη συνάντησή του και τη σύλληψη, ο Πεν τόνισε: «Αυτά είναι όσα γνωρίζω: Ξέρουμε ότι η μεξικανική κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρα ταπεινωμένη από την ιδέα ότι κάποιος τον βρήκε πριν από εκείνους. Λοιπόν, κανείς δεν τον βρήκε πριν εκείνους. Δεν τον βρήκαμε. Δεν ήμασταν πιο έξυπνοι από τις μεξικανικές μυστικές υπηρεσίες ή τη δίωξη ναρκωτικών. Είχαμε μία επαφή χάρη στην οποία καταφέραμε να διευκολύνουμε μία συνάντηση».

Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός ηθοποιός κατηγόρησε τη μεξικανική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως οι τοπικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα την πληροφορία της συνάντησής του με τον «Ελ Τσάπο» για να επιρρίψουν ευθύνες στον ηθοποιό και να προκαλέσουν τους εμπόρους πίσω από το καρτέλ ναρκωτικών να τον θέσουν στο στόχαστρο.

«Φοβάστε για τη ζωή σας;», τον ρώτησε ο Ρόουζ, με τον Πεν να απαντά με «σπασμένη» φωνή: «Όχι».

Ωστόσο, ο ηθοποιός δήλωσε μετανοημένος για ένα μόνο πράγμα και αυτό δεν είναι ούτε η επαφή του με τον «Ελ Τσάπο», ούτε το ενδεχόμενο οι επαφές του να οδήγησαν στη σύλληψή του.

«Μετανιώνω. Μετανιώνω γιατί όλη η συζήτηση για το άρθρο έχει αγνοηθεί. Στόχος ήταν να συνεισφέρω στη συζήτηση για τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών», εξήγησε ο Πεν και τόνισε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Το άρθρο μου, απέτυχε».

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ίδιο στόχος της συνέντευξης ήταν να αναδειχθεί και πάλι η συζήτηση σχετικά με τα ναρκωτικά και να γίνει μία καταγγελία για την πολιτική που ακολουθείται σχετικά με τα καρτέλ. «Όλοι θέλουμε αυτό το πρόβλημα να σταματήσει», επισήμανε.

Στο μεταξύ, οι μεξικανικές αρχές διενεργούν έρευνα ώστε να «ξεσκεπάσουν» το κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr/article/giati-metaniwnei-o-son-pen-gia-ti-sunedeuksi-tou-me-ton-el-tsapo/3135349

About admin