Σχεδόν το ένα τρίτο των ασθενών με κοροναϊό εισάγονται ξανά στο νοσοκομείο σε διάστημα πέντε μηνών, ενώ ένας στους οκτώ πεθαίνουν από επιπλοκές που σχετίζονται με τον Covid αποκάλυψε βρετανική έρευνα του Πανεπιστημίου του Λέστερ.

Συγκεκριμένα μετά από έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ σε συνεργασία με το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών της Βρετανίας, διαπιστώθηκε πως από τα 47.780 άτομα που πήραν εξιτήριο από βρετανικό νοσοκομείο στο πρώτο κύμα, το 29,4% επέστρεψε εντός 140 ημερών και το 12,3% πέθανε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι καταστροφικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του κοροναϊού μπορούν να προκαλέσουν σε πολλούς ασθενείς καρδιακά προβλήματα, διαβήτη και χρόνιες παθήσεις του ήπατος και των νεφρών.

Ο συγγραφέας της μελέτης Kamlesh Khunti, καθηγητής διαβήτη πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ, δήλωσε στην Telegraph ότι αυτή ήταν η «μεγαλύτερη μελέτη ατόμων που πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά την εισαγωγή τους με Covid».

Ο καθηγητής Khunti τόνισε μάλιστα πως οι άνθρωποι φαίνεται να πηγαίνουν σπίτι, να εμφανίζουν επιπλοκές, να επιστρέφουν και στο τέλος να πεθαίνουν. Βλέπουμε ότι σχεδόν το 30 τοις εκατό έχει νοσηλευτεί ξανά στο νοσοκομείο. Οι αριθμοί είναι τόσο μεγάλοι.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη μελέτη δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ειδικούς εκτός του Πανεπιστημίου ενώ  τα ανησυχητικά στατιστικά βασίζονται σε αρχικά δεδομένα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο