Home / Αθλητισμός / Άλλα Αθλήματα / Σκυλλίας 2015: Μαραθώνια κολύμβηση ανοιχτή θάλασσας στις 11 και 12 Ιουλίου στη Λίμνη Ευβοίας

Σκυλλίας 2015: Μαραθώνια κολύμβηση ανοιχτή θάλασσας στις 11 και 12 Ιουλίου στη Λίμνη Ευβοίας

Με τη συμμετοχή 25 αθλητών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι ο 5ος διάπλους του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης μαραθώνιας κολύμβησης «Σκυλλίας 2015», που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο στη Λίμνη Ευβοίας.

Η εκκίνηση δόθηκε στον όρμο της Λεχούνας στο νομό Φθιώτιδας και οι αθλητές με τη συνοδεία σκαφών κολύμπησαν 14.500 μέτρα μέχρι την απέναντι ακτή, στο λιμάνι της Λίμνης. Οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν τους αθλητές, καθώς η θάλασσα ήταν ήρεμη και ο καιρός καλός.

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή δύο κολυμβητικών αγώνων: ο πρώτος αφορά κολυμβητές από 9 έως 16 ετών, οι οποίοι θα κολυμπήσουν απόσταση 500 μέτρων και ο δεύτερος θα έχει απόσταση 5.000 μέτρων, για αθλητές άνω των 16 ετών.

Ο Σκυλλίας, του οποίου το όνομα φέρει η διοργάνωση, είναι ο πρώτος επιβεβαιωμένος κολυμβητής μακρών αποστάσεων στην αρχαιότητα, ο οποίος με τις κολυμβητικές του επιδόσεις και την υποβρύχια δράση του διαδραμάτισε καίριο ρόλο στη ναυμαχία του Αρτεμισίου (480 π.Χ.), στη Βόρεια Εύβοια.

Τη διοργάνωση διεξάγει ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών», στο πλαίσιο του μακροβιότερου Περιφερειακού Φεστιβάλ «Ελύμνια», υπό την αιγίδα του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, ενώ στο πλευρό των διοργανωτών είναι η τιμητική αντιπροσωπεία ανδρών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

πηγή απε μπε

About m bonsu