Home / Ειδήσεις / Σκουρλέτης: «Δεν υπάρχει στην παρούσα φάση συμφωνία που δεν θα έχει πολιτικό κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Σκουρλέτης: «Δεν υπάρχει στην παρούσα φάση συμφωνία που δεν θα έχει πολιτικό κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Οπως τόνισε, αυτό που έχει «σημασία έχει μέσα από τη δύσκολη πορεία να οδηγηθούμε εκτός μνημονίων», ενώ πρόσθεσε πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια συμφωνία που «μια συμφωνία που θα παρατείνει το καθεστώς της αβεβαιότητας, που θα λειτουργεί ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη και θα ανακυκλώνει την ύφεση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Αναφερόμενος στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο, ο υπουργός Εσωτερικών τον κατηγορεί πως δίνει ψήφο εμπιστοσύνης απέναντι στις προτάσεις του ΔΝΤ και του κ Σόιμπλε.

«Δεν θα τον αδικήσουμε αν σκεφτούμε πως πάει για να πάρει το χρίσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα σχηματίσει ένα «σχέδιο απεμπλοκής» σε περίπτωση τα πράγματα καθυστερήσουν δήλωσε πως «δεν κατανοώ απόλυτα τι εννοείτε με τη φράση «σχέδιο απεμπλοκής». Αν αυτό σχετίζεται με την έξοδο από την ευρωζώνη είναι λάθος, αφελές και επιζήμιο για τη χώρα. Νομίζω πως έγινε σαφές και από την απάντηση στην προηγούμενη ερώτησή σας. Το σχέδιο δεν μπορεί παρά να είναι μια διαρκής προσπάθεια διαμόρφωσης συμμαχιών και αντίστοιχων συσχετισμών για βαθιές αλλαγές στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Επαναλαμβάνω, αποδεχόμαστε συμβιβασμούς που μας φέρνουν πιο κοντά στην έξοδο από τα μνημόνια και δεν ισοπεδώνουν την κοινωνία».

Σχολιάζοντας την άποψη ορισμένων περί αποπροσανατολισμού από τη διαπραγμάτευση μέσω ανάδειξης σκανδάλων από την κυβέρνηση, απαντά πως «υπάρχουν τα σκάνδαλα, αλλά υπάρχει και η κίτρινη σκανδαλολογία. Τα μεν πρώτα είναι λαϊκή απαίτηση να διερευνηθούν, να αποκαλυφθούν οι ένοχοι, να πληρώσουν οι υπαίτιοι. Είναι κάτι που έχει ανάγκη ο τόπος και η δημοκρατία μας. Οσον αφορά την κίτρινη σκανδαλολογία, λασπώνει την πολιτική ζωή και απομακρύνει τον κόσμο από την πολιτική, ωθώντας τον στην υιοθέτηση απολιτικών και ακραία συντηρητικών θέσεων».

iefimerida.gr

About Andreas Chondros