Home / Ειδήσεις / Σημίτης για στελέχη του ΠΑΣΟΚ: Λίγο πιο σημαντικοί από τους ασήμαντους

Σημίτης για στελέχη του ΠΑΣΟΚ: Λίγο πιο σημαντικοί από τους ασήμαντους

Σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ ασκεί μέσα από άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με αφορμή το 10ο συνέδριο του κόμματος που θα γίνει στις 5, 6 και 7 Ιουνίου.
Στο άρθρο του με τίτλο: «Συνέδριο. Για ποιον σκοπό;» ο πρώην πρωθυπουργός αναρωτιέται αν «έχουν νόημα οι διαδικασίες ρουτίνας, οι γνωστές θέσεις που θα επαναληφθούν».

«Υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης για το ΠΑΣΟΚ; Οι αριθμοί δείχνουν το αντίθετο. Περίπου το 5% των ψήφων στις εκλογές και το 3% περίπου στις σφυγμομετρήσεις είναι αποδείξεις περιθωριοποίησης […]. Τα στελέχη προσπαθούν να αναδειχθούν αλλά μένουν σταθερά στο δεύτερο πλάνο, λίγο πιο σημαντικοί από τους ασήμαντους» αναφέρει.

Ο Κώστας Σημίτης αναφέρει επίσης ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αντιμετωπίσει με ριζοσπαστικό τρόπο την κατάσταση. «Αν ακολουθήσει την πάγια πρακτική, δηλαδή την κατανομή θέσεων και εξουσιών και τη συνέχιση της ρουτίνας της κομματικής δουλειάς, θα επιταχύνει τη μετατροπή του κόμματος σε μια περιθωριακή ομάδα» υπογραμμίζει.

Τονίζει τέλος ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κίνημα «όλων εκείνων που απαρνούνται την εθνικιστική συντηρητική Δεξιά, την εθνικολαϊκιστική Αριστερά και τις συντεχνιακές και πελατειακές νοοτροπίες των κατεστημένων συμφερόντων».

πηγή tvxs

About m bonsu