Home / Ειδήσεις / Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό

Συγκέντρωση στα διόδια των Μαλγάρων

Αθήνα
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό, ζητώντας την ακύρωση των σχεδιασμών παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και των αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στον σταθμό διοδίων των Μαλγάρων, σε περιφερειακούς σταθμούς της Εγνατίας Οδού και στα κεντρικά γραφεία της ομώνυμης εταιρείας.

«Παραμένουμε σταθεροί στην εναντίωσή μας στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και του συνόλου του στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας, μήκους σχεδόν 1.000 χιλιομέτρων, γιατί είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, θα ωφελήσει μόνο τον πιθανό παραχωρησιούχο και θα επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες από την αύξηση των διοδίων» υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, οι οποίοι την Τετάρτη προχώρησαν σε τετράωρη στάση εργασίας.

Κατά τους εργαζομένους, με την παρούσα διαχείριση από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και διατηρώντας τα διόδια σε επίπεδο κοινωνικά αποδεκτό, στα επόμενα 30 έτη μπορεί να παραχθεί πλεόνασμα έως και 2 δισ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis