Home / ΑΓΟΡΕΣ / Σε υψηλά διετίας το δολάριο – Σε χαμηλό 1 έτους το γουάν – Τα κέρδη του ευρώ εξασθενούν

Σε υψηλά διετίας το δολάριο – Σε χαμηλό 1 έτους το γουάν – Τα κέρδη του ευρώ εξασθενούν

Στο υψηλότερο επίπεδο δύο ετών «σκαρφαλώνει» το δολάριο, ενώ την ίδια στιγμή το κινεζικό γουάν υποχωρεί σε χαμηλό ενός έτους έναντι του δολαρίου, το αυστραλιανό δολάριο αποδυναμώνεται και τα κέρδη του ευρώ, που προκλήθηκαν νωρίτερα από τη νίκη του Μακρόν, εξασθενούν.
Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να εισέρχεται στον τρίτο μήνα και τις αυξανόμενες ανησυχίες για ξέσπασμα νέου κύματος πανδημίας του κορωνοϊού σε ολόκληρη την Κίνα που πυροδοτεί μια καταστροφή των κινεζικών μετοχών, οι επενδυτές έκαναν ντάμπινγκ σε αγαπημένα κομμάτια της αγοράς συναλλάγματος, όπως το αυστραλιανό δολάριο και το κινεζικό γουάν.

Το δολάριο κέρδισε 0,6% στα 101,75, επίπεδο που δοκίμασε τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2020.
Το γιουάν της Κίνας υποχώρησε σε χαμηλό ενός έτους έναντι του δολαρίου (0,9% στα 6,4575 γιουάν ανά δολάριο ΗΠΑ).

Τα μικροσκοπικά κέρδη του ευρώ μετά την άνετη εκλογική νίκη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν επί της ακροδεξιάς αντιπάλου του, Μαρίν Λεπέν διαλύθηκαν γρήγορα, με το ενιαίο νόμισμα να υποχωρεί κατά 0,9% στα 1,0716 δολάρια, έναντι του αναζωπυρούμενου δολαρίου.
Τα τελευταία στοιχεία τοποθέτησης για την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι τα hedge funds περιόρισαν τα μακροχρόνια στοιχήματά τους σε ευρώ.
Τα χιουμοριστικά σχόλια από διάφορους φορείς χάραξης πολιτικής την περασμένη εβδομάδα αύξησαν επίσης τους κινδύνους επιθετικής σύσφιξης της πολιτικής από τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες. Οι αγορές χρήματος αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια κατά μισή μονάδα στις επόμενες δύο συνεδριάσεις και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο. 
moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters
Διαβάστε επίσης:
Με πτώση το άνοιγμα της Wall Street, λόγω των φόβων για παγκόσμια επιβράδυνση
Μπλίνκεν: Η Ρωσία αποτυγχάνει τους πολεμικούς της στόχους
Γερμανία: Αυξάνει κατά 40 δισ. ευρώ τον νέο δανεισμό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview