Home / Ειδήσεις / Σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής, από τα ξημερώματα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα στους Δήμους της Αττικής.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπογράμμισε την «αναγκαιότητα συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών για την προάσπιση της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών» στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Αντώνη Μακρυδημήτρη, με τον οποίο επικοινώνησε νωρίς το πρωί κατά την εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων.

Στο μεταξύ η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας παρεμβαίνει όπου απαιτείται, προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κατά τόπους συμβάντων. «Το σύστημα μας άντεξε, είχαμε μεριμνήσει έγκαιρα για αυτό με τα έργα υποδομής όπως το καθάρισμα όλων των ρεμάτων και των φρεατίων» επισημαίνει η υπεύθυνη της υπηρεσίας της Περιφέρειας Γιάννα Τσούπρα, Διαβεβαιώνει το ΑΠΕ- ΜΠΕ για την κατάσταση ετοιμότητας στην όποια βρισκόταν όλη η Περιφέρεια από τα μεσάνυχτα μετά την έκδοση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού, από την ΕΜΥ/ΕΜΚ. Η κ Τσούπρα μας ενημερώνει ότι η κακοκαιρία έπληξε κυκλικά την Αττική με την μεγαλύτερη ένταση να εκδηλώνεται στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Προσθέτει ότι η Περιφέρεια είναι σε συνεχή εγρήγορση και σε άμεση συνεργασία με τους 66 Δήμους του λεκανοπέδιου των οποίων τα συνεργεία ενισχύει με μηχανήματα και προσωπικό. Τέτοια μηχανήματα έχουν αποσταλεί στην Χαλυβουργική, στην Παλλήνη, στο Κορωπί.

About Panos Dreamer