Home / Ειδήσεις / Σε ΠΑΓΝΗ και νοσοκομείο Χανίων οι πρώτες παρτίδα εμβολίων – Ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Σε ΠΑΓΝΗ και νοσοκομείο Χανίων οι πρώτες παρτίδα εμβολίων – Ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το νοσοκομείο Χανίων βρίσκονται από σήμερα Κυριακή οι πρώτες παρτίδα εμβολίων, με στόχο να ξεκινήσουν από αύριο Δευτέρα οι εμβολιασμοί σε εργαζόμενους του νοσοκομείου. Ο εμβολιασμοί στο ΠΑΓΝΗ θα ξεκινήσουν όπως αύριο στις 8 το πρωί.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για τους πρώτους εμβολιασμούς υγειονομικών και στο Νοσοκομείο Χανίων, καθώς σήμερα το μεσημέρι -και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας- μεταφέρθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα οι πρώτες παρτίδες εμβολίων για τον Covid -19. H μεταφορά έγινε με ειδικό όχημα του ΣΥΦΑΚ, υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Οι εμβολιασμοί υγειονομικών στο Νοσοκομείο Χανίων θα αρχίσουν επίσης το πρωί της Δευτέρας, με γιατρούς και νοσηλευτές που υπηρετούν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και την κλινική Covid.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του ΣΥΦΑΚ Δημήτρη Αλιμπέρτη (Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης), η μεταφορά τους από τον χώρο που φυλάσσονταν, έγινε με την άριστη, όπως την χαρακτήρισε, συνεργασία της αστυνομίας, τονίζοντας ότι η διαδικασία της φύλαξης και μεταφοράς των εμβολίων εξελίχθηκε απολύτως ομαλά.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

About skaigr