Home / Ειδήσεις / Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας οι δήμοι Ανατολικής και δυτικής Σάμου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας οι δήμοι Ανατολικής και δυτικής Σάμου

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Στόχος η αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στην περιοχή χθες. 

Η συγκεκριμένη κήρυξη ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του φαινομένου, δηλαδή από 30 Οκτωβρίου, και για έξι μήνες, δηλαδή έως και 30 Απριλίου 2021.
Σημειώνεται ότι με 24 ώρες συμπληρωμένες από τον ισχυρό σεισμό έχουν σημειωθεί έως τώρα 72 μετασεισμοί. Ωστόσο, μόνο ένας σεισμός είχε μέγεθος 5 Ρίχτερ. 

«Είχαμε τη νύχτα πλούσια μετασεισμική ακολουθία, αλλά όχι αυτή που περίμενα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ το πρωί ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης την επομένη του μεγάλου σεισμού στη Σάμο. (…) Πεντεμισάρια και πάνω πρέπει να μας δώσει σεισμός τέτοιου μεγέθους» ανέφερε ο σεισμολόγος.

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr