Home / Επιχειρήσεις / Σε διαιτησία προσφεύγει η Τεχνική Ολυμπιακή για το Πόρτο Καρράς 

Σε διαιτησία προσφεύγει η Τεχνική Ολυμπιακή για το Πόρτο Καρράς 

Αίτηση στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC) για τον ορισμό νέου ανεξάρτητου συμβούλου που θα καθορίσει το τελικό τίμημα της πώλησης του Πόρτο Καρράς στον όμιλο Ίβαν Σαββίδη κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή, η Τεχνική Ολυμπιακή. 
Η συμφωνία μεταξύ της Τεχνικής Ολυμπιακής και της Belterra Investments, που υπεγράφη στις 15 Απριλίου 2020, προέβλεπε πως το τελικό τίμημα της αγοραπωλησίας των εταιρειών που κατέχουν το ξενοδοχείο της Χαλκιδικής θα καθορίζονταν μετά από τη διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου (due dilligence) από ανεξάρτητο σύμβουλο (Independent Advisor). 

Κατά του πορίσματος του αρχικού Ανεξάρτητου Συμβούλου (Deloitte) προέβαλαν αντιρρήσεις τόσο η Τεχνική Ολυμπιακή όσο και η Belterra Investments. ενώ οι δεύτεροι ανεξάρτητοι σύμβουλοι (PwC από πλευράς της πρώτης και ΕΥ από πλευράς της δεύτερης) αλλά και ο αρχικός ανεξάρτητος σύμβουλος (Deloitte), λόγω της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος, αρνήθηκαν να δεσμευτούν από τους προβλεπόμενους από τη συμφωνία πώλησης μετοχών, χρόνους ολοκλήρωσης. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τεχνικής Ολυμπιακής στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στις 21 Ιουλίου 2022, ο αρχικός σύμβουλος (Deloitte) ενημέρωσε για την αδυναμία έκδοσης κοινού πορίσματος με τους δεύτερους συμβούλους. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την Τεχνική Ολυμπιακή, στις 27 Ιουλίου οι πωλήτριες εταιρείες κάλεσαν εγγράφως την αγοράστρια εταιρεία να ορίσουν από κοινού τρίτο ανεξάρτητο σύμβουλος σύμφωνα με τη συμφωνία αγοραπωλησίας μετοχών (SPA). 

«Έκτοτε και παρά τις επανειλημμένες έγγραφες οχλήσεις των πωλητριών εταιρειών, η αγοράστρια εταιρεία δεν έχει αποκριθεί στην ανωτέρω πρόσκληση, ούτε έχει συναινέσει στον από κοινού ορισμό τρίτου ανεξάρτητου συμβούλου», αναφέρει η ανακοίνωση της εισηγμένης. «Ως εκ τούτου, ήδη σήμερα, 11.11.2022, οι πωλήτριες εταιρείες υπέβαλαν αίτηση στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC) για τον ορισμό από αυτό του τρίτου IA, σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους που προβλέπονται στο SPA».
Σημειώνεται ότι ανεξάρτητοι σύμβουλοι μπορούν να οριστούν μόνο οι διεθνείς ελεγκτικές εταιρείες EY, PwC, KPMG, Deloitte και Grant Thornton.
moneyreview.gr
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview