Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Α1 Ανδρών / Σαρικόπουλος: «Να πετύχει περισσότερα από πέρυσι η ΑΕΚ»

Σαρικόπουλος: «Να πετύχει περισσότερα από πέρυσι η ΑΕΚ»

Όλο και ψηλότερα στοχεύει χρόνο με το χρόνο η ΑΕΚ, όπως δήλωσε στο sport-gm.gr ο Ζήσης Σαρικόπουλος. «Ύψιστη τιμή μια κλήση», το σχόλιό του για την Εθνική ομάδα.

Για τους στόχους της ΑΕΚ, αλλά και τους προσωπικούς του, ενόψει της νέας σεζόν, μίλησε στο sport-fm.gr ο Ζήσης Σαρικόπουλος.

«Η ΑΕΚ θα είναι πιο δυνατή από πέρυσι» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο διεθνής σέντερ, που φιλοδοξεί μέσω των εμφανίσεων του με την «Ένωση» να κληθεί εκ νέου στην Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά, ο Ζήσης Σαρικόπουλος μίλησε στο sport-fm.gr και τον Δημήτρη Παπούλη για:

-τους στόχους της ομάδας για τη νέα σεζόν: «Στοχεύουμε να πετύχουμε περισσότερα πράγματα σε σχέση με αυτά που πετύχαμε πέρυσι. Πέρυσι πετύχαμε να καθιερωθούμε, σε ένα βαθμό, στην πεντάδα του πρωταθλήματος, αν και μας άφησε πικρία το φινάλε. Φέτος θέλουμε σίγουρα να τερματίσουμε στην τετράδα, παρόλο που το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό. Από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας. Θεωρώ πως η ομάδα είναι πιο δυνατή σε σχέση με πέρυσι. Βγάζουμε περισσότερη ενέργεια, είμαστε περισσότερο αμυντικά προσανατολισμένοι και πιο πλήρεις».

-το αν η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική στο Eurocup: «Ο όμιλος μας είναι πολύ δύσκολος αλλά θεωρώ ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Πρωταρχικός μας στόχος στο Eurocup είναι να μπορέσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Είναι κάτι δύσκολο, αλλά κατά τη γνώμη μου, απόλυτα εφικτό. Βρισκόμαστε ίσως στον πιο δύσκολο όμιλο, αλλά θεωρώ πως είμαστε αρκετά δυνατοί για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε».

– το κατά πόσο έχει στο μυαλό του το κεφάλαιο «Εθνική»: «Εννοείται πως έχω στο μυαλό μου την Εθνική ομάδα. Πέρυσι είχα έναν τραυματισμό που μου στέρησε το να είμαι στη συνέχεια της προετοιμασίας. Στόχος μου είναι να μπορέσω να δώσω πάλι το «παρών» γιατί η κλήση στην Εθνική ομάδα είναι η ύψιστη τιμή».

-τους προσωπικούς τους στόχους τη φετινή σεζόν: «Να μπορέσω να συνεισφέρω περισσότερο και να βοηθήσω την ΑΕΚ στους τομείς που το έκανακαι πέρυσι. Θέλω να καθιερωθώ στο υψηλότερο επίπεδο και στην Ευρώπη μέσω του Eurocup. Να δείξω καλά πράγματα ώστε να μπορέσω να κληθώ ξανά στην Εθνική ομάδα».

– την ευχή του ενόψει της νέας σεζόν: «Σε όλους τους συμπαίκτες μου εύχομαι υγεία, γιατί ήδη μας έχουν βρει αρκετές αναποδιές. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό, προχωράμε».

πηγή sport fm

About m bonsu