Οι εικόνες που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή επανέρχονται στο προσκήνιο. 23 χρόνια μετά την εκτέλεση του Γιώργου Νικολαΐδη και της συνεργάτιδάς του, Σούλας Καλαθάκη, ένας από τους μεγαλύτερους γρίφους στα χρονικά του εγχώριου εγκλήματος λύθηκε με τον πιο αναπάντεχο τρόπο.

Ο διαβόητος δραπέτης Ηλίας Μαζαράκης, ο επονομαζόμενος γιατρός, ο άνθρωπος που αναζητούσαν οι ελληνικές Αρχές και η Ιντερπόλ επί 23 χρόνια, ο σκληρός κακοποιός που θεωρείτο ότι είχε διαφύγει στη Λατινική Αμερική, είχε εξαπατήσει τους πάντες, αφού ζούσε στη χώρα με ψεύτικα στοιχεία και το ένοχο μυστικό του αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατό του, από τον δακτυλοσκοπικό έλεγχο στη σορό του.

Όπως αποκαλύπτεται, ο Μαζαράκης που βρισκόταν στις λίστες καταζητούμενων της Ιντερπόλ έμενε ως ένας συνηθισμένος άνθρωπος στη Νέα Σμύρνη. Στα τέλη του Δεκέμβρη μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο και μια μέρα μετά άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, o Ηλίας Μαζαράκης χρησιμοποιούσε το όνομα Βασίλης Τασούλας, του Αντρέα, ενώ είχε βγάλει και ΑΜΚΑ σε αυτό το όνομα, με το οποίο εισάχθηκε στο νοσοκομείο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Μια μέρα μετά τον θάνατό του, στο νοσοκομείο εμφανίστηκε μια δικηγόρος με μια υπεύθυνη δήλωση, στην οποία αναγράφονταν τα πραγματικά στοιχεία του θανόντος.

Οι Αρχές αναμένεται να εξετάσουν τη δικηγόρο, καθώς φαίνεται να γνώριζε πολλές λεπτομέρειες για τον καταζητούμενο.

Η είδηση έφερε ξανά στο προσκήνιο το πολυσυζητημένο έγκλημα στο Σέσι Γραμματικού και έξυσε πληγές που για κάποιους δεν πρόκειται να κλείσουν ποτέ.

Ήταν Νοέμβριος του 1997. 17 μέρες μετά την απαγωγή τους, ο επιχειρηματίας Γιώργος Νικολαΐδης και η Σούλα Καλαθάκη, βρίσκονται νεκροί στο Σέσι Γραμματικού. Τα πτώματά τους ήταν διαμελισμένα ανάμεσα σε θάμνους και ο πρώτος που τα εντόπισε ήταν ένας βοσκός που κάλεσε την αστυνομία.

To διπλό φονικό κρύβει ένα ματωμένο χορό εκατομμυρίων, με πολυτελή ταξίδια στο εξωτερικό, μεταμφιέσεις, πλαστογραφίες και απάτες. Οι δράστες ξόδευαν τα χρήματα του επιχειρηματία και όταν εκείνος τους κατάλαβε του έκλεισαν το στόμα. Θύμα, και η στενή του συνεργάτιδα, Σούλα Καλαθάκη.

Ο Ηλίας Μαζαράκης κατηγορήθηκε για συμμετοχή στο έγκλημα και δικάστηκε ερήμην. Καταδικάστηκε για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Από τότε, τα ίχνη του χάθηκαν, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να πιστέψουν πριν από 2 εβδομάδες ότι ο νεκρός που είχαν μπροστά τους, ήταν ο άνθρωπος που έψαχναν επί 23 χρόνια.

Μετά το κέρασμα εκτέλεσε παππού & θεία

Η πρώτη φορά που απασχόλησε την αστυνομία ήταν τον Φεβρουάριο του 1985. Ο Ηλίας Μαζαράκης ταξίδεψε στην Κέρκυρα και σκότωσε, όπως αποδείχθηκε, τον παππού και τη θεία του, μετά το κέρασμα που του έκαναν. Αιτία, οι οικονομικές διαφορές που υπήρχαν για τα κληρονομικά.

12 χρόνια μετά παραβίασε την πενθήμερη άδεια από τις φυλακές και ενεργοποιήθηκε στην πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής και της διπλής δολοφονίας στο Σέσι Γραμματικού.

Η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη και της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» έδωσε στοιχεία που αποδείχθηκαν καθοριστικά και πλέον ο φάκελος της υπόθεσης κλείνει δύο και πλέον δεκαετίες μετά από τις εικόνες που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο