Home / Ειδήσεις / Σαν κύριος έφυγε από τα χέρια της Αστυνομίας ο αντιεξουσιαστής που χτύπησε τον διοικητή της Τροχαίας!

Σαν κύριος έφυγε από τα χέρια της Αστυνομίας ο αντιεξουσιαστής που χτύπησε τον διοικητή της Τροχαίας!

Απίστευτη προχειρότητα και ερασιτεχνισμός

Ο δράστης παρουσιάστηκε μόνος του στο Τμήμα Ασφαλείας Δραπετσώνας – Δεν μπόρεσαν ωστόσο να τον συλλάβουν, καθώς δεν είχε εκδοθεί… ένταλμα σύλληψης!

Άφησαν ελεύθερο τον 22χρονο αντιεξουσιαστή που επιτέθηκε και ξυλοκόπησε τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, Γεώργιο Διαμαντόπουλο.

Μοιάζει απίστευτο, αλλά ο 22χρονος, ο οποίος ήταν καταζητούμενος και για παραβίαση περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί για συμμετοχή σε συμμορία «μπαχαλάκηδων», παρουσιάστηκε μόνος του στο Τμήμα Ασφαλείας Δραπετσώνας.

Οι αστυνομικοί, ωστόσο, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν, καθώς η ανακρίτρια δεν είχε εκδώσει σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν μαζί της, για να την ενημερώσουν για το περιστατικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του 22χρονου σε βαθμό κακουργήματος, όμως η ανακρίτρια έκρινε πως δεν χρειάζεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στην παρούσα φάση.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει εύλογες απορίες και ερωτήματα στους μάχιμους αστυνομικούς για το πώς είναι δυνατόν μια υπόθεση που είχε δημιουργήσει πολιτικές παρενέργειες, να αντιμετωπίζεται με τόσο πρόχειρο και ερασιτεχνικό τρόπο.

Ο 22χρονος είχε ταυτοποιηθεί το περασμένο Σαββατοκύριακο για την επίθεση στον αστυνομικό διευθυντή και, τρεις ημέρες αργότερα, πήγε μόνος του και παρουσιάστηκε στην Αστυνομία, η οποία όμως είχε «δεμένα» χέρια, καθώς χωρίς ένταλμα σύλληψης, δεν μπορούσε να τον συλλάβει.

Ο συγκεκριμένος νεαρός ήταν έξω με περιοριστικούς όρους, καθώς είχε συλληφθεί για τη συμμετοχή σε ομάδα «μπαχαλάκηδων», που προκαλούσε επεισόδια σε γήπεδα και διαδηλώσεις. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που, στις 29-8-2016, μετά τη λήξη πορείας ατόμων, που είχε πραγματοποιηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, προσέγγισε από πίσω, στην οδό Πανεπιστημίου, τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία και του επιτέθηκε αναίτια και αιφνιδιαστικά, καταφέροντάς του χτυπήματα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας είχαν καταγράψει είχαν καταγράψει το σκηνικό και το πρόσωπο του δράστη. Όμως, ο νεαρός δεν είχε εντοπιστεί και παρέμενε καταζητούμενος.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis