Home / Πολιτική / Σήμερα στην Αθήνα ο 64ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας

Σήμερα στην Αθήνα ο 64ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας

Μέσα σε κλίμα έντασης, εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας, πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα ο 64ος γύρος των διερευνητικών επαφών.

Η συνάντηση γίνεται σε χρονική περίοδο, κατά την οποία προηγήθηκαν οι απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας για τα νησιά, ενώ στο Όσλο ο Τούρκος πρεσβευτής είχε ένα «θερμό» επεισόδιο με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, επαναλαμβάνοντας τους τουρκικούς ισχυρισμούς για το Αιγαίο και το casus belli.

«Λέτε ανοιχτά σε ένα κοινό και πιθανότατα, επίσης στο Διαδίκτυο, ότι το να απειλείς με πόλεμο οποιαδήποτε χώρα είναι νόμιμο» ήταν η «πληρωμένη» απάντηση του Νίκου Δένδια, ο οποίος προσέθεσε πως η Τουρκία έχει υπογράψει τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ, που απαγορεύει πλήρως τη χρήση βίας και την απειλή χρήσης βίας. 

Πάντως, σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η τρίτη συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη, με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Σεντάτ Ονάλ, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Θετικής Ατζέντας.

Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, εξέφρασαν ικανοποίηση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε συγκεκριμένα θέματα και ειδικότερα στην έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Enterprise Greece και του αντίστοιχου φορέα της Τουρκίας Invest in Turkey, στην αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά της covid-19, στην πρόοδο της Κοινής Επιτροπής για τον Τουρισμό καθώς και στην επανενεργοποίηση της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής.

Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης οι εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών, οι προοπτικές συνεργασίας στους τομείς των μεταφορών και των τηλεπικοινωνιών, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων.

Πηγή: skai.gr

Συναγερμός στη ΔΕΠΑ για τροφοδοσία της χώρας σε φυσικό αέριο
Πέτσας: Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» σημαντικά έργα του δήμου Αχαρνών
Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

About skaigr