Home / Διεθνή / Σάλος στη Νέα Ζηλανδία για τη δημοπράτηση τσάντας από ταριχευμένη γάτα!

Σάλος στη Νέα Ζηλανδία για τη δημοπράτηση τσάντας από ταριχευμένη γάτα!

Με τιμή εκκίνησης το 1 δολάριο

Η ταριχεύτρια Κλαιρ Θερντ δήλωσε πως μάζεψε μία γάτα που είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό και τη διατήρησε στην κατάψυξή της για 3 μήνες προτού αποφασίσει να την μετατρέψει σε ένα έργο τέχνης

Οργή έχει προκαλέσει η είδηση της δημοπράτησης μίας τσάντας κατασκευασμένη από ταριχευμένη γάτα από τον οίκο δημοπρασιών TradeMe, με τιμή εκκίνησης το 1 δολάριο Νέας Ζηλανδίας.

Η ταριχεύτρια Κλαιρ Θερντ δήλωσε πως μάζεψε μία γάτα που είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό και τη διατήρησε στην κατάψυξή της για 3 μήνες προτού αποφασίσει να την μετατρέψει σε ένα έργο τέχνης(!).

Οι αντιδράσεις για την τσάντα, ωστόσο ήταν ποικίλες, με πολλούς να τη χαρακτηρίζουν «αηδιαστική».

«Δεν έχει τίποτα το δημιουργικό ή καλλιτεχνικό» γράφει ένας από τους 200 χρήστες που σχολίασαν την δημοπρασία στην ιστοσελίδα του οίκου.

Η Θερντ, που είναι επαγγελματίας ταριχεύτρια εδώ και 15 χρόνια, δήλωσε πως κανένα ζώο δεν σκοτώθηκε για τη δημιουργία της τσάντας, καθώς βρήκε τη γάτα ήδη νεκρή στην άκρη του δρόμου.

Αποφάσισε μάλιστα, να την μετατρέψει σε τσάντα γιατί «είχε ένα ιδιαίτερα όμορφο πρόσωπο, ενώ το υπόλοιπο σώμα της ήταν διαλυμένο».

Η περιγραφή στην ιστοσελίδα του οίκου δημοπρασίας αναφέρει πως ο «Τομ» είναι «μια πολύ κομψή τσάντα για μια γυναίκα που τα έχει όλα». «Μια μοναδική τσάντα που θα συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα, όπου κι αν πάτε».

Η Θερντ δαπάνησε περίπου 300 ώρες για την κατασκευή της τσάντας «Tom» ενώ την άφησε στον καταψύκτη της για περίπου 7 χρόνια μέχρι να αποφασίσει να την πουλήσει στο διαδίκτυο. Η Θερντ έχει ταριχεύσει πολλά ζώα – συμπεριλαμβανομένου κι ενός «Μονόκερου»,  φτιαγμένο από διάφορα ζώα, όπως λάμα και φασιανούς – αλλά ασχολείται κυρίως με γάτες.

«Έχω πολλές γάτες γιατί τις σκοτώνουν λόγω του πληθυσμού των πτηνών» εξήγησε η ίδια.

Οι άγριες γάτες είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στη Νέα Ζηλανδία, κυρίως επειδή η χώρα υπερηφανεύεται για τα σπάνια πουλιά της, πολλά από τα οποία δέχονται επιθέσεις από άλλα είδη.

Η χώρα έχει υιοθετήσει ένα «φιλόδοξο στόχο» της εξάλειψης όλων των κύριων αρπακτικών των πουλιών έως το 2050.

Όσον αφορά στην τσάντα, η αρχική της τιμή ήταν τα 1.400 δολάρια Νέας Ζηλανδίας, αλλά η προσφορά κατέβηκε στο ένα μόλις δολάριο.

«Οι άνθρωποι λένε πως προσπάθησα να βγάλω κέρδος από μία νεκρή γάτα, γι’ αυτό μείωσα την τιμή στο ένα δολάριο» δήλωσε η Θερντ.

Ωστόσο, λίγες ώρες προτού κλείσει η δημοπρασία, η τιμή έφτασε στα 485 δολάρια.

Πάντως, το έργο τέχνης(;) της προκάλεσε μικτές αντιδράσεις στο διαδίκτυο. «Πως θα σας φαινόταν αν κάποιος σας σκότωνε και μετά σας ταρίχευε; Θα σας άρεσε; Είμαι σίγουρος πως όχι» έγραψε ένας χρήστης.

«Αφήστε ήσυχες τις γάτες να αναπαυθούν εν ειρήνη» έγραψε ένας άλλος.

Κάποιοι άλλοι ωστόσο, ήταν πιο δεκτικοί στην ιδέα. «Θα την ήθελα σε άλλο χρώμα. Θα προτιμούσα μία γάτα σε γκρι χρώμα» σχολίασε κάποιος.

Η Θερντ πάντως, δήλωσε πως είναι «αρκετά αναστατωμένη» την αντίδραση του κοινού. Έχω βάλει κι άλλα πράγματα στο TradeMe στο παρελθόν, αλλά δεν υπήρξαν ποτέ τέτοιες αντιδράσεις» δήλωσε στο BBC.
«Υπάρχουν πολλοί περίεργοι άνθρωποι εκεί έξω, οι οποίοι δεν ξέρουν καν σε τις δερμάτινους καναπέδες κάθονται».

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis