Home / Ειδήσεις / Ρ. Σβίγκου:Σαφής αναβάθμιση της χώρας στο διεθνές πλαίσιο

Ρ. Σβίγκου:Σαφής αναβάθμιση της χώρας στο διεθνές πλαίσιο

Για επιβεβαίωση και αναγνώριση της προσπάθειας που έχει γίνει από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των διεθνών επαφών της χώρας στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, όπως δεν μας είχαν συνηθίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. Σε συνέντευξή που παραχώρησε στον ρ/σ «στο Κόκκινο 105,5», αποτίμησε την παρουσία και τις επαφές του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη.

Παραπέμποντας και στα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, η κ. Σβίγκου τόνισε ότι «υπάρχει μια σαφής αναβάθμιση της χώρας στο διεθνές πλαίσιο». «Μάλιστα», συνέχισε, «βλέπουμε τη χώρα μας να στέκεται στα διεθνή φόρα όχι ως μια, θα έλεγα, «προβληματική χώρα» που επιζητεί τη διεθνή στήριξη, που επιζητεί τη διεθνή αλληλεγγύη, αλλά πλέον ως ένας κρίσιμος παράγοντας του ευρωπαϊκού σκηνικού, ο οποίος με βάση και τη γεωστρατηγική του θέση μπορεί να συμβάλει στη σταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής.

Εκτίμησε ότι αυτό πλέον είναι αποδεκτό και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές δυνάμεις, για να επισημάνει ότι αυτό κατέστη ξεκάθαρο και από τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, τόσο αναφορικά με την ανάπτυξη και τις παγκόσμιες πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν σ΄ αυτόν τον τομέα, αλλά και αναφορικά με τις προσφυγικές ροές και την εκρηκτική κατάσταση, τόσο στη Μ. Ανατολή όσο και στην Ουκρανία. «Η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να παίξει το ρόλο που της αναλογεί ως παράγοντας διεθνούς σταθερότητας και ασφάλειας, προάγοντας και το διεθνές δίκαιο, αλλά και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε.

About m bonsu