Home / Ειδήσεις / Ρ. Μπρίνκχαους: Ο Αλ. Τσίπρας να τηρήσει αυτά που μας υποσχέθηκε

Ρ. Μπρίνκχαους: Ο Αλ. Τσίπρας να τηρήσει αυτά που μας υποσχέθηκε

«Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Και έλλειψη εμπιστοσύνης, σημαίνει έλλειμμα επενδύσεων» δηλώνει ο Ραλφ Μπρίνκχαους, ένα από το πρόσωπα με υψηλή επιρροή στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής της Γερμανίας, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών και υπεύθυνος για θέματα δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πολίτης», το υψηλόβαθμο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας αναφέρεται στα όσα περιμένει η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, από την Ελλάδα και τη νέα κυβέρνηση της.

Η ανάκτηση εμπιστοσύνης είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που πρέπει να πετύχουμε τώρα, λέει, μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιάννη Σεϊτανίδη, ο κ . Μπρίνκχαους και σημειώνει: « Και είναι, επίσης, αναγκαίο για την Ελλάδα να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις του προγράμματος. Το δεύτερο σημείο είναι ότι χωρίς δομικές αλλαγές δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε βιώσιμη ανάπτυξη. Απαιτούμε από την Ελλάδα, αυτό που απαιτούμε και από τον δικό μας λαό, και δεν μπορώ να πω ότι είναι σκληρό. Για την Ελλάδα, το πρόγραμμα είναι ο μόνος δρόμος για να βγει από την κρίση. Κάθε ταξίδι ξεκινά με ένα πρώτο βήμα και η Ελλάδα έχει κάνει κάποια βήματα αυτά τα τελευταία χρόνια, όμως αυτό είναι μαραθώνιος, όχι διαδρομή 5 χλμ.».

 

 

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/90049/R.-Mprinkchaous:-O-Al.-Tsipras-na-tirisei-auta-pou-mas-uposchethike

About basilis progressive