Home / Ειδήσεις / Ρώσος υφ. Οικονομικών: Υπάρχει φιλία μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας αλλά μην περιμένετε οικονομική βοήθεια

Ρώσος υφ. Οικονομικών: Υπάρχει φιλία μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας αλλά μην περιμένετε οικονομική βοήθεια

Μιλώντας στο CNBC

Ο Sergey Storchak υποστήριξε πως λόγω της ύφεσης που βρίσκεται η Ρωσία δεν μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα οικονομικά, ωστόσο, αναζητά άλλους τρόπους στήριξης

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία παραμένουν ισχυρές καθ’ όλη την διάρκεια της οικονομικής και πολιτικής κρίση, ωστόσο, η Μόσχα δεν είναι σε θέση να παρέχει οικονομική στήριξη στην Ελλάδα προκειμένου να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, επισήμανε μιλώντας στο CNBC ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Sergey Storchak.

«Η Ρωσία, βέβαια, θα μπορούσε να είναι ένας φίλος (για την Ελλάδα) από διαφορετικές οπτικές γωνίες» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Αλλά σε αυτό το στάδιο, είναι μάλλον δύσκολο να πούμε ότι είμαστε σε θέση να χορηγήσουμε οικονομική βοήθεια, ενώ υπάρχει έλλειμμα του προϋπολογισμού μας και τεράστια ανάγκη για χρήματα στο εσωτερικό της χώρας, ώστε να προβούμε και στη χορήγηση εξωτερικών πιστώσεων» πρόσθεσε.

«Ωστόσο, οι ρωσικές εταιρείες αναζητούν τρόπους για να συμμετέχουν πιο ενεργά στην οικονομία της Ελλάδας μέσω άμεσων επενδύσεων και νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία» τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας.

«Οι προσδοκίες μου είναι ότι οι δύο χώρες θα αναπτύξουν σχέσεις σε διάφορους τομείς και θα είναι προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού» κατέληξε.

Τα σχόλια αυτά του  Sergey Storchak έρχονται την ώρα που υπάρχει έντονη φημολογία πως η Ρωσία θα μπορούσε να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα ενώ η ρωσική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση μετά από κατακόρυφη πτώση των τιμών του πετρελαίου από το 2014 αλλά και λόγω των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis