Home / Προτεινόμενα / Ρωσία – Ουκρανία: Δεν «πέφτει» το Κίεβο, προσπάθειες για έναρξη διαλόγου

Ρωσία – Ουκρανία: Δεν «πέφτει» το Κίεβο, προσπάθειες για έναρξη διαλόγου

Προσπάθειες για την έναρξη διαλόγου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας καταβάλλονται τις τελευταίες ώρες, ενόσω οι εχθροπραξίες συνεχίζονται για τέταρτο διαδοχικό 24ωρο. 
Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, ουκρανική αντιπροσωπεία συμφώνησε σε συνομιλίες επί λευκορωσικού εδάφους, μια πληροφορίες βέβαια η οποία διαψεύστηκε από το Κίεβο. 

Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί επικοινωνία μεταξύ των προέδρων της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Αλεξάντερ Λουκασένκο, αντίστοιχα. 
Από την πλευρά του, πάντως, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, δήλωσε ότι η προσφορά της Ρωσίας για συνομιλίες στο Μινσκ, πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, δεν έχει γίνει δεκτή από το Κίεβο. 

 
Στο μεταξύ, στο μέτωπο του πολέμου, οι στρατιωτικές συγκρούσεις συνεχίζονται τόσο στο Κίεβο όσο και στα νότια – ανατολικά της Ουκρανίας, όπου λαμβάνουν χώρα σποραδικές ρωσικές επιθέσεις.  

Ο δήμαρχος του Κιέβου διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα στην ουκρανική πρωτεύουσα, η οποία συνεχίζει να κρατάει τη γραμμή άμυνα έναντι των επιθέσεων της Μόσχας. 
«Ο στρατός μας, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου και οι ομάδες άμυνας συνεχίζουν να εντοπίζουν και να εξουδετερώνουν τους δολιοφθορείς» έγραψε ο Βιτάλι Κλίτσκο στα social media.  

Tην ίδια ώρα, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εξακολουθούν να ελέγχουν το Χάρκοβο, στα βορειοανατολικά της χώρας, παρά την πρωινή επίθεση της Ρωσίας. 

Η Δύση δε, συνεχίζει την προσπάθεια στήριξης των ουκρανικών δυνάμεων, αποστέλλοντας στρατιωτική βοήθεια και επιβάλλοντας νέο γύρω κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview