Home / Ειδήσεις / Ρούχα με το κιλό και όχι του… κιλού

Ρούχα με το κιλό και όχι του… κιλού

Άποψη, μόδα, ανάγκη ή όλα μαζί έχουν συντελέσει η ανταλλαγή και η αγορά ρούχων από δεύτερο χέρι να κερδίζει ολοένα και περισσότερο την προτίμηση των Ελλήνων καταναλωτών.

Πριν από λίγα χρόνια το να φορέσει κάποιος μεταχειρισμένα ρούχα, παπούτσια ή αξεσουάρ ήταν ντροπή. Σήμερα είναι ανάγκη και γιατί όχι μόδα!

Τα νέα δεδομένα στην οικονομίας φέρνουν την αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το σόπινγκ. Αλήθεια πικρή, που όμως δεν πρέπει να μειώνει την αγάπη μας για κάθε τι όμορφο, προσεγμένο και ιδιαίτερο. Χρειάζεται λίγο περισσότερο ψάξιμο, καλοί πληροφοριοδότες κι εμπιστοσύνη στις πρωτοβουλίες νέων και δημιουργικών ανθρώπων, αφού στην αγορά εμφανίζονται όλο και πιο πολλά καταστήματα που προτείνουν πρωτότυπες λύσεις που δεν επιβαρύνουν τόσο τον οικονομικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών σε ένδυση και υπόδηση, ενώ ταυτόχρονα εμπλουτίζουν την γκαρνταρόμπα με επώνυμα και ποιοτικά ρούχα.

Στην Ελλάδα η ανταλλαγή και η αγορά ρούχων από δεύτερο χέρι τα τελευταία χρόνια και με την έναρξη της κρίσης κερδίζει συνεχώς την προτίμηση των καταναλωτών. Τα ρούχα που έχουν τη δική τους ιστορία χαρίζονται ή πωλούνται σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές και προτιμώνται ως καίρια απάντηση στην οικονομική κρίση και την τσιμπημένη τιμή των ρούχων «του κουτιού». Είναι φθηνά, είναι φιλικά προς το περιβάλλον καθότι αποτρέπουν την εκτεταμένη αγορά ρούχων, βρίσκονται σε ποικιλία αλλά το καθένα είναι μοναδικό, εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα στους ενδυματολογικούς συνδυασμούς, ενώ δεν κινδυνεύουν να μαζέψουν στο πλύσιμο!

Και το πλέον εντυπωσιακό σε μαγαζιά από δεύτερο χέρι μπορείς να ανακαλύψεις κρυμμένους «θησαυρούς», όπως ρούχα επώνυμων οίκων μόδας ή βίντατζ κομμάτια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση, ενώ έχεις την ευκαιρία να τακτοποιήσεις τη ντουλάπα σου χαρίζοντας ή ακόμα και πωλώντας ρούχα που πιάνουν άσκοπα χώρο.

About totritomati