Home / Διεθνή / Ροχανί προς Πάπα: «Προσευχηθείτε για μένα, παναγιότατε»

Ροχανί προς Πάπα: «Προσευχηθείτε για μένα, παναγιότατε»

Ρώμη, Ιταλία

Δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο έγινε στην Αγία Έδρα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ιταλία κατά την οποία «έκλεισαν» επιχειρηματικές συμφωνίες ύψους 17 δισ. ευρώ. «Προσευχηθείτε για μένα, παναγιότατε» είπε στον ποντίφικα ο Ιρανός πρόεδρος, ενώ ο Αργεντινός Πάπας απάντησε: «Ελπίζω στην ειρήνη. Σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη αυτή». Στο Ιράν τους επόμενους μήνες ο Ματέο Ρέντσι προς ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων.

Δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο έγινε στην Αγία Έδρα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ιταλία κατά την οποία «έκλεισαν» επιχειρηματικές συμφωνίες ύψους 17 δισ. ευρώ.
«Προσευχηθείτε για μένα, παναγιότατε» είπε στον ποντίφικα ο Ιρανός πρόεδρος, ενώ ο Αργεντινός Πάπας απάντησε: «Ελπίζω στην ειρήνη. Σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη αυτή».

Ο Ιρανός πρόεδρος δώρισε στον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ένα παραδοσιακό περσικό χαλί, ενώ ο ποντίφικας ανταπέδωσε με ένα μετάλλιο του καθολικού Αγίου Μαρτίνου, ο οποίος απεικονίζεται ενώ κάνει δώρο την κάπα του σε έναν φτωχό.

Κατά την συνάντησή του με Iταλούς επιχειρηματίες, νωρίτερα, ο Ιρανός πρόεδρος τόνισε ότι «το Κοράνι καλεί τους μουσουλμάνους να προστατέψουν πρώτα απ’ όλα τις εκκλησίες και τις συναγωγές, διότι αυτό σημαίνει ανοχή», στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα θρησκευτικής ανεκτικότητας.

Παράλληλα ο Ιρανός πρόεδρος κάλεσε τον Ιταλό πρωθυπουργό να επισκεφθεί την χώρα του και ανακοίνωσε μέσω του αγγλόφωνου λογαριασμού του στο Twitter ότι «ο Ματέο Ρέντσι θα ταξιδέψει στο Ιράν τους επόμενους μήνες για την προώθηση των οικονομικών δεσμών».

Η Ιταλία είναι ο πρώτος σταθμός Ροχανί μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν βάσει της συμφωνίας-ορόσημο για το πυρηνικό της πρόγραμμα. Ο Ιρανός πρόεδρος θα κατευθυνθεί στη συνέχεια στη Γαλλία, όπου και αναμένεται να επισφραγιστεί η συμφωνία για την αγορά 114 αεροσκαφών Airbus.

Newsroom ΔΟΛ

About admin