Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πλήττουν την Ροδόπηαπό τις βραδινές ώρες της Δευτέρας είχαν ως αποτέλεσμα να παρατηρηθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές του νομού και να υπερχειλίσουν τα ποτάμια.

Το χωριό Λύκειο βούλιαξε κυριολεκτικά από την έντονη νεροποντή ενώ πλημμύρες παρατηρούνται και σε άλλους οικισμούς του Δήμου Αρριανών όπως η Φιλύρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης κτηνοτρόφου στην περιοχή της Αρίσβης.

Μεγάλα είναι το προβλήματα και  στους οικισμούς του δήμου Σουφλίου, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε ποτάμια και την 4Η ΕΜΑΚ να σπεύδει στην περιοχή προκειμένου να απεγκλωβίσει κατοίκους αλλά και μετανάστες που βρίσκονται εκεί.

Επιπλέον, διερχόμενοι οδηγοί κάνουν λόγο για κατολισθήσεις στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Αλεξ/πολης στο ύψος του Καρανίκτερε.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο