Home / Άμυνα / Π.Καμμένος: Ποτέ δεν συζητήσαμε για περικοπές των αμυντικών δαπανών

Π.Καμμένος: Ποτέ δεν συζητήσαμε για περικοπές των αμυντικών δαπανών

«Ποτέ δεν τη συζητήσαμε», ήταν η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σε ερώτηση δημοσιογράφου περί απαιτήσεων των θεσμών για περαιτέρω περικοπές των αμυντικών δαπανών.

«Εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε την ασφάλεια της χώρας σε διαπραγμάτευση με οποιεσδήποτε “ονειρώξεις” έχει ο κάθε δανειστής», ανέφερε χαρακτηριστικά από το Παρίσι όπου επισκέφθηκε την 51η Διεθνή Αεροπορική Έκθεση «Le Bourget 2015».

Επανέλαβε δε, ότι «το κόστος που πλήρωσε ο ελληνικός λαός για στρατιωτικές προμήθειες είναι δυσανάλογο του πραγματικού κόστους. Πληρώθηκαν δισεκατομμύρια προς τη Γερμανία, προς τη Γαλλία και προς άλλες χώρες και μεγάλος μέρος αυτών τον χρημάτων ήταν μίζες».

«Αν οι δανειστές θέλουν εξοικονόμηση χρημάτων από την Άμυνα, δεν έχουν παρά αύριο το πρωί να παραδώσουν τον κ. Χριστοφοράκο στις ελληνικές Αρχές, να μας πουν για τη Rheinmetall, αφού καταδίκασαν την ίδια την εταιρεία τους για 62 εκατομμύρια ευρώ μίζα που έδωσε στην Ελλάδα, σε ποιους τα έδωσε. Να επιστρέψουν το μεγαλύτερο μέρος από τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε η Ελλάδα στη Rheinmetall, το ίδιο να κάνουν με την HDW, το ίδιο να κάνουν και με τις εταιρείες εκείνες, οι οποίες με συνεργούς Έλληνες πολιτικούς, πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού. Όχι μόνο 200, 400 εκατομμύρια θα τους δώσουμε αν θέλουν από αυτά τα χρήματα, από τα κλεμμένα που οι ίδιοι έχουν πάρει. Αλλά δεν θα έπρεπε να σκεφτούν ούτε κατά διάνοια, ότι θα μειωθεί έστω και κατά ένα ευρώ ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων», σχολίασε περαιτέρω.

«Έχει μειωθεί 58% ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων υπενθύμισε. Έχουν εξαθλιωθεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι εν ενέργεια και οι εν αποστρατεία. Θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες που έγιναν εις βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων», διαβεβαίωσε.

«”Όσον αφορά την αμυντική δύναμη της Ελλάδος, με πρώτο όπλο την αμυντική μας βιομηχανία τη δημόσια, αλλά και την ιδιωτική θα προχωρήσουμε στο μέλλον. Θα προχωρήσουμε διασφαλίζοντας την εθνική κυριαρχία της χώρας. Γιατί κάποια στιγμή, όταν κάποιοι πολιτικοί διαπραγματεύονται την εθνική κυριαρχία της χώρας, κάποιοι άλλοι πέφτουν στο Αιγαίο ή τους ρίχνουν στο Αιγαίο, γιατί προασπίζονται ακριβώς αυτό, την εθνική κυριαρχία της χώρας», παρατήρησε.

Πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500005715#ref=latestarticles

About Panos Dreamer