Home / Διεθνή / Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και ξένων ηγετών με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας, ενώ παράλληλα κορυφώνονται η αγωνία και η ανησυχία από το ενδεχόμενο μιας αποτυχίας.

Από το Σάββατο, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Αγία Πετρούπολη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άρχισε κύκλο επαφών με συνεργάτες του και την πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης, ενώ σήμερα συνεδρίασε και το Κυβερνητικό Συμβούλιο για να καθορίσει την τακτική της κυβέρνησης και τις προτάσεις του ενόψει των αυριανών συνεδριάσεων του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.

Ωστόσο αύριο στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με την συμμετοχή του πρωθυπουργού, του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του επικεφαλής Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Την συνάντηση έχει ζητήσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ ο οποίος νωρίτερα θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σήμερα, κυβερνητική πηγή στην Αθήνα εξέφρασε την αντίθεσή της στην παράταση του υφιστάμενου προγράμματος τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει συνολική συμφωνία.

πηγή απε μπε

About m bonsu