Home / Κόσμος / Πτήση MH370: Αναζήτηση και εξέταση συντριμμιών και στις Μαλδίβες

Πτήση MH370: Αναζήτηση και εξέταση συντριμμιών και στις Μαλδίβες

Ειδικοί εξετάζουν συντρίμμια που βρέθηκαν στις Μαλδίβες για την πιθανότητα να ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines, έπειτα από αναφορές κατοίκων για τον εντοπισμό συντριμιών που επέπλεαν κοντά στις ατόλες του νησιωτικού συμπλέγματος.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε σήμερα ότι μετά τα ευρήματα της Ρεϊνιόν και την επιβεβαίωση ότι το μήκους δύο μέτρων πτερύγιο που ξεβράστηκε στην ακτή της γαλλική κτήσης ανήκει στο εξαφανισμένο Boeing 777, οι αρχές αντιμετωπίζουν διαφορετικά αυτά τα συντρίμμια. “Τα συγκεντρώνουμε ώστε οι Μαλαίοι να μπορέσουν να τα εξετάσουν και να προσδιορίσουν εάν ανήκουν ή όχι στο αεροσκάφος”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος της προεδρίας του νησιωτικού κράτους Μοχάμεντ Σαρίφ. “Τούς έχουμε στείλει φωτογραφίες και περιμένουμε τη απάντησή τους”.

Οι Μαλδίβες παρέδωσαν επίσης στοιχεία των ραντάρ, έπειτα από φήμες σύμφωνα με τις οποίες επιβατηγό αεροσκάφος εθεάθη από κατοίκους της περιοχής να πετά χαμηλά επάνω από τις ατόλες την ημέρα της εξαφάνισης της πτήσης MH370.

“Επιβεβαιώσαμε τα στοιχεία των ραντάρ μας και η απάντηση ήταν αρνητική. Δεν υπήρξε επιβατηγό αεροσκάφος εκείνη την ημέρα και διαβιβάσαμε τις πληροφορίες αυτές στις αρχές της Μαλαισίας”, πρόσθεσε ο Μοχάμεντ Σαρίφ.

About totritomati