Home / Πολιτική / Πρώτα η συμφωνία και μετά οι μάγκες του ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτα η συμφωνία και μετά οι μάγκες του ΣΥΡΙΖΑ

Μόλις τελειώσει με τη συμφωνία, ο Αλέξης «τελειώνει» και τους «μάγκες» του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δήλωση στις 05.00 το πρωί, τονίζοντας πως το βασικό θέμα αυτή τη στιγμή είναι η διαπραγμάτευση. «Όλα τα άλλα στην ώρα τους…» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

«Η Εθνική αντιπροσωπεία έδωσε στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης», αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο Πρωθυπουργός και προσθέτει:

«Αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική διαπραγμάτευση. Όλα τα άλλα στην ώρα τους…».

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού σημειώνουν πάντως πως δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης, καθώς οι απόντες θα ψήφιζαν θετικά εφόσον υπήρχε κίνδυνος να πέσει η κυβέρνηση.

Είναι δεδομένο, πάντως, πως αυτή την ώρα προέχει η διαπραγμάτευση. Δεδομένη, όμως, είναι και η δυσφορία. Οι υπουργοί Στρατούλης και Λαφαζάνης που ψήφισαν «παρών» είναι βέβαιο πως θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, ενώ θέμα υπάρχει και με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Εκείνο που προέχει για την κυβέρνηση είναι η επιτυχής κατάληξη της διαπραγμάτευσης», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές που παράλληλα σημειώνουν ότι όταν υπουργοί διαφοροποιούνται και μάλιστα με ψήφο, προφανώς δημιουργείται εξαιρετικά προβληματική κατάσταση.

Εκτός από τους δύο υπουργούς, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη, που ψήφισαν «παρών», στην κυβέρνηση θεωρούν πως υπάρχει θέμα και με την Πρόεδρο της Βουλής αν και έχει διαφορετικό θεσμικό ρόλο. Η αντικατάσταση των υπουργών πρέπει λοιπόν να θεωρείται δεδομένη, ενώ ανοιχτό είναι το τι θα συμβεί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε ό,τι αφορά στους βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν, οι ίδιες ανέφεραν ότι αρμόδιο όργανο να πάρει αποφάσεις είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

About admin