Με γκλοπ, χειροπέδες και σπρέι πιπεριού θα είναι εξοπλισμένοι οι 1.000 ειδικοί φρουροί που θα προσληφθούν προκειμένου να στελεχώσουν το νέο σώμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.
Καταστροφές, διαπόμπευση και ξυλοδαρμός καθηγητών, άσυλο κουκουλοφόρων. Εικόνες που ντροπιάζουν το Ελληνικό Πανεπιστήμιο επιχειρεί να σβήσει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, όπου για πρώτη φορά ιδρύεται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα υπάρχει επίσης ελεγχόμενη είσοδος στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ ενισχύονται και οι διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου.

Το νέο σώμα φύλαξης των πανεπιστημίων, το οποίο μένει να κριθεί στην πράξη, θα λαμβάνει ειδική εκπαίδευση από την Ελληνική Αστυνομία, θα φέρει ειδική στολή, δεν θα έχει πυροβόλα όπλα, αλλά γκλοπ και σπρέι πιπεριού και χειροπέδες, ενώ θα έχει και τα προβλεπόμενα προανακριτικά καθήκοντα.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Το νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση, έχει γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία των πρυτανικών αρχών, ενώ υπάρχουν αντιδράσεις από φοιτητικές οργανώσεις.

Για νομοσχέδιο καταστολής που δεν δίνει λύσεις αλλά συκοφαντεί τα πανεπιστήμια κάνει λόγο η αντιπολίτευση.

«Είναι μία προσπάθεια που διασύρει, συκοφαντεί τα πανεπιστήμια ότι είναι άντρα τρομοκρατίας και εγκληματικότητας ενώ τα πανεπιστήμια είναι θεσμοί έρευνας και διδασκαλίας» σημείωσε ο Νίκος Φίλης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας βάζει τέλος στο φαινόμενο των αιώνιων φοιτητών, θέτοντας μέγιστο χρόνο σπουδών, ενώ επίσης θεσμοθετείται και προαπαιτούμενη βαθμολογική βάση για την είσοδο στις πανεπιστημιακές σχολές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο