Home / Κόσμος / Προτάσεις για την Υγεία παρουσίασε ο Τραμπ ενώ ο γιος φλερτάρει με ρατσιστές

Προτάσεις για την Υγεία παρουσίασε ο Τραμπ ενώ ο γιος φλερτάρει με ρατσιστές

Μετά την Σούπερ Τρίτη

Ουάσινγκτον
Θέλοντας, έστω και καθυστερημένα, να αποκρούσει τις κατηγορίες για έλλειψη συγκεκριμένων πολιτικών προτάσεων, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε τον κόπο να γίνει να πιο συγκεκριμένος στο τι προτίθεται να κάνει με το σύστημα υγείας και περίθαλψης.

Την ίδια ώρα, ο γιος του βγήκε σε εκπομπή μαζί με υπέρμαχους της «ανωτερότητας της λευκής φυλής», ξεκινώντας νέο γύρο σχολίων μετά την ιστορία με την Κου Κλουξ Κλαν -και ενώ το ρεπουμπλικανικό «κατεστημένο» ψάχνει σωτηρία από τον οδοστρωτήρα Τραμπ.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα προτάσεις για τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και ιατρικής περίθαλψης, οι οποίες προβλέπουν μεταξύ άλλων την κατάργηση της μεταρρύθμισης που προώθησε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα (γνωστή και ως Obamacare), την χορήγηση αδειών για να εισάγονται συνταγογραφούμενα φάρμακα στη χώρα, αλλά και την αντικατάσταση του προγράμματος Medicaid για τους φτωχούς και τους άπορους με χρηματοδοτήσεις προς τις πολιτείες.

Το σχέδιο του Τραμπ προβλέπει επίσης την πώληση ασφαλιστηρίων συμβολαίων υγείας και περίθαλψης με ισχύ πέραν των πολιτειακών συνόρων, την προώθηση μέτρων ώστε να εκπίπτουν πλήρως οι δαπάνες για την υγεία και την ασφάλιση από τη φορολογία εισοδήματος.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα χρησιμοποιεί παραθυράκια απλά και μόνο επειδή δεν έχει χρήματα για να ασφαλίζεται», αναφέρεται ακόμη στις προτάσεις του υποψηφίου, που αναρτήθηκαν στον ιστότοπό του.

Παράλληλα, ένας από τους γιους του υποψηφίου, ο Ντ.Τραμπ ο νεότερος που δραστηριοποιείται στην εκστρατεία του πατέρα του, ανακίνησε τις ανησυχίες για «κλείσιμο του ματιού» σε ρατσιστές ψηφοφόρους βγαίνοντας σε ραδιοφωνική εκπομπή που στοχεύει σε αυτό το ακροατήριο.

Ο γιος έδωσε συνέντευξη στη συντηρητική εκπομπή Liberty Roundtable του Σάμ Μπούσμαν στη Γιούτα και κατά τη διάρκεια της εκπομπής δέχθηκε ερωτήσεις και από τον Τζέιμς Έντουαρντς, του οποίου η εκπομπή Political Cesspool χαρακτηρίζεται από οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «ρατσιστική και αντισημιτική».

Στη διάρκεια της συνέντευξης, αναφέρθηκε στις αρχές της οικογένειας στις οποίες πιστεύει ο πατέρας του, αλλά και στην προεκλογική του εκστρατεία, η οποία σύμφωνα με την άποψή του, αλλάζει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

«Δεν πρόκειται πια για εκστρατεία. Είναι ένα κίνημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντ.Τραμπ ο νεότερος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

About Vassilis Batzis