Home / Ειδήσεις / Προσωρινός συμβιβασμός Τζόνσον και ανταρτών Τόρις για νομοσχέδιο που παραβιάζει συμφωνία Brexit

Προσωρινός συμβιβασμός Τζόνσον και ανταρτών Τόρις για νομοσχέδιο που παραβιάζει συμφωνία Brexit

Λονδίνο Θανάσης Γκαβός

Συμβιβαστική πρόταση προς τους «αντάρτες» Συντηρητικούς βουλευτές ώστε να στηρίξουν το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο περί Εσωτερικής Αγοράς που παραβιάζει όρους της συμφωνίας του Brexit έκανε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε πως θα παραχωρήσει μία πρόσθετη ψηφοφορία στους βουλευτές πριν εφαρμοστούν οι επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου, οι οποίες παραβιάζουν τη διεθνή νομοθεσία, όπως η ίδια η βρετανική κυβέρνηση έχει παραδεχθεί.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως οι διατάξεις αυτές, που αφορούν στις τελωνειακές διατυπώσεις και στις κρατικές ενισχύσεις στη Β. Ιρλανδία, αποτελούν ασφαλιστική δικλείδα για την περίπτωση που δεν προκύψει συμφωνία με την ΕΕ επί αυτών των τομέων.

Η πρόταση του κ. Τζόνσον έγινε δεκτή από τους περίπου 20 δυσαρεστημένους βουλευτές τους, οι οποίοι απείχαν από την πρώτη ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου τη Δευτέρα.

Όπως συμφωνήθηκε, την ερχόμενη εβδομάδα θα προωθηθούν τροπολογίες επί του νομοσχεδίου που δίνουν μία «πιο καθαρή και πιο ρητή δημοκρατική εντολή για τη χρήση αυτών των εξουσιών».
 

Πηγή

About skaigr