Home / Ειδήσεις / Προς αξιοποίηση το προσωπικό των παιδικών σταθμών όσο είναι κλειστοί

Προς αξιοποίηση το προσωπικό των παιδικών σταθμών όσο είναι κλειστοί

Να συμβάλει στη στήριξη της κοινωνίας και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων ομάδων κάλεσε την Αυτοδιοίκηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών  συντακτών τονίζοντας ότι οι επόμενες ημέρες είναι δύσκολες.

Τόνισε ότι το προσωπικό που εργάζεται στους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς «μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί σε κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες, ιδίως για την ενίσχυση του προγράμματος “Βοήθειας στο Σπίτι”, που στηρίζει συνανθρώπους μας της γ ηλικίας και άλλους που έχουν ανάγκη».

Ο κ. Πέτσας, τόνισε ότι η δια ζώσης λειτουργία των δημοτικών, των νηπιαγωγείων αλλά και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών αποφασίστηκε για να αντιμετωπιστεί η έντονη κινητικότητα κατά τη μετακίνηση των παιδιών από και προς το σχολείο καθώς και των δασκάλων και του διοικητικού προσωπικού. Τόνισε ότι σε αυτή τη διαπίστωση βασίστηκε και η σχετική εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι ήδη ξεκίνησαν τα τηλεοπτικά μαθήματα μέσω της κρατικής τηλεόρασης και την Τετάρτη ξεκινά η τηλεκπαίδευση που θα είναι υποχρεωτική. Θα λειτουργεί από 14:00 – 17:00 για τα παιδιά του δημοτικού και από τις 14:00 έως τις 16:20 για τα παιδιά του νηπιαγωγείου.

Υπενθύμισε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν έστω ένα παιδί έως 15 ετών, μπορούν να εργάζονται είτε με μειωμένο ωράριο κατά 25% είτε με εναλλακτικό ωράριο που θα συμφωνήσουν με την υπηρεσία τους είτε να κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού».

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε πως «αντίστοιχα μέτρα ισχύουν και για τους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού τομέα».

«Παράλληλα η διοίκηση κάθε δημόσιας υπηρεσίας είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίσει ότι οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου είτε θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τηλεργασία είτε θα κάνουν χρήση άδειας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr