Home / Ειδήσεις / Προκλητικό δημοσίευμα της τουρκικής Sözcü: Η Ψέριμος ανήκει στην Τουρκία

Προκλητικό δημοσίευμα της τουρκικής Sözcü: Η Ψέριμος ανήκει στην Τουρκία

Ο τουρκικός Τύπος δεν σταματάει να προκαλεί θέτοντας με δημοσιεύματα θέματα κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Σήμερα η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sözcü είχε πρωτοσέλιδο την επίσκεψη Παυλόπουλου στην Κάλυμνο και την Ψέριμο. Μάλιστα αναφέρει πως η Ψέριμος είναι τουρκικό νησί και σε μία προσπάθεια να τεκμηριώσει τα όσα ανιστόρητα γράφει, δημοσιεύει και χάρτη που δείχνουν την απόστασή της από την Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ) και την αναφερουν ως τουρκικό έδαφος που παρανόμως έχει πάνω ελληνική σημαία.

Ο συντάκτης αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, γράφει πως πήγε στο «κατεχόμενο νησί» και η επίσκεψη του, η οποία χαρακτηρίζεται ως «σκάνδαλο». Παράλληλα προσθέτει ότι η Ψέριμος ανήκει στα «18 τουρκικά νησιά που είναι υπό ελληνική κατοχή». Επίσης στην εφημερίδα μιλάει ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Αμυνας Ümit Yalım ο οποίος λέει ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης υπάρχουν 18 νησιά που η Ελλάδα κατέλαβε ενώ είναι τουρκικά.

Δείτε το δημοσίευμα και τον χάρτη

Πηγή: Προκλητικό δημοσίευμα της τουρκικής Sözcü: Η Ψέριμος ανήκει στην Τουρκία | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/324056/proklitiko-dimosieyma-tis-toyrkikis-sozcu-i-pserimos-anikei-stin-toyrkia#ixzz4auTgQkb7

About Andreas Chondros