Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Ευρωλίγκα / «Πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις»

«Πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις»

«Πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις», δηλώνει ο Τζέιμς Γκιστ για την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, ενώ θέτει στόχο όλους τους τίτλους. «Είμαι ευτυχισμένος στον Παναθηναϊκό», προσθέτει.

Τα είπε όλα ο Τζέιμς Γκιστ σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας. Για το δέσιμό του με την ομάδα και τον κόσμο της, που… δεν περιγράφεται, για τους μεγάλους στόχους του Παναθηναϊκού που φτάνουν μέχρι και το τριπλ κράουν, για τη διαρκή βελτίωση που παρουσιάζει στο παιχνίδι του, αλλά και για τη «ρετσινιά» του dunker που τον αδικεί.

Αναλυτικά ο Αμερικανός φόργουορντ μίλησε για:

-τη νίκη επί της Καρσίγιακα: «Είναι νωρίς ακόμη, είναι μια μεγάλη σεζόν. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας, αλλά δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να πάμε με 0-2 να παίξουμε με την Μπαρτσελόνα. Ήταν σημαντική η νίκη επί της Καρσίγιακα για μας και ετοιμαζόμαστε για το επόμενο ματς».

-που οφείλει τη βελτίωσή του: «Πάντα δουλεύω σκληρά και στην πραγματικότητα δεν κάνω διακοπές. Όταν τελειώνει η χρονιά, πηγαίνω στις ΗΠΑ και προπονούμαι. Έχουμε πολλούς παίκτες υψηλού επιπέδου στην Γουάσινγκτον και παίζουμε κάποια δυνατά ματς εκεί. Επίσης έχω έναν προσωπικό γυμναστή με τον οποίο συνεργάζομαι, ακόμη κι εδώ στην Ελλάδα. Το θέμα είναι να γίνεσαι καλύτερος κάθε χρόνο. Δεν θέλω να επιστρέφω από τις διακοπές στο ίδιο επίπεδο, αλλά να βελτιώνομαι».

-τη συνεργασία με Καλάθη-Διαμαντίδη: «Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις δύο παίκτες που ελέγχουν τόσο καλά το ρυθμό. Κάνει τα πράγματα πιο εύκολο όταν έχεις δύο γκαρντ που μπορούν να διαβάζουν το παιχνίδι και να πασάρουν σωστά. Δίνουν και πολλή ενέργεια στην άμυνά μας, κάτι που με βοηθά επίσης πολύ».

-τη βελτίωσή του παίζοντας στην Ευρωλίγκα: «Η Ευρωλίγκα είναι η κορυφαία διοργάνωση στην Ευρώπη και η δεύτερη πίσω από το ΝΒΑ. Κάθε χρόνο μαθαίνω και κάτι νέο. Στην πρώτη μου χρονιά, στην Παρτιζάν, δεν ήξερα τίποτα. Ήταν μια νέα εμπειρία για μένα. Τώρα είμαι πιο καλά προετοιμασμένος και ξέρω πώς κυλά η σεζόν. Στην αρχή της περιόδου προσπαθείς να βελτιώνεσαι συνεχώς, αλλά είναι σαφές πως καμία ομάδα δεν θα είναι καλύτερη τώρα από ό,τι το Μάρτιο. Τότε είναι που κρίνονται όλα και πρέπει να ανεβάσεις ρυθμούς. Έχουμε φτάσει δύο φορές σε πέμπτο ματς των Play offs, αλλά δεν καταφέραμε να πάμε στο Final Four. Ακόμη μαθαίνω τη διοργάνωση».

-το πώς αισθάνεται στον Παναθηναϊκό: «Νιώθω υπέροχα. Η ενέργεια στην ομάδα είναι φοβερή, είμαστε σαν μια οικογένεια. Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο. Μου δίνουν πολλή δύναμη και με κάνουν περήφανο που παίζω εδώ. Είναι σπουδαίο πράγμα να παίζεις σε μια ομάδα που κάθε χρόνο διεκδικεί τον τίτλο. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ».

-το πώς περιγράφει στους φίλους του στις ΗΠΑ την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ: «Δεν περιγράφεται με λόγια. Είναι κάτι που πρέπει να ζήσεις. Μπορεί να δεις βίντεο, highlights και όλα αυτά, αλλά δεν θα καταλάβεις τι γίνεται αν δεν το διαπιστώσεις από μόνος σου. Πολλοί που έχουν έρθει από τις ΗΠΑ για να δουν αγώνα έχουν νιώσει κάποιες στιγμές άβολα. Τόσο τρελή είναι η ατμόσφαιρα».

-τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα: «Οι δύο ομάδες έχουν παίξει πάρα πολλές φορές μαζί. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα υπάρχει ένταση, εκπλήξεις και θα γίνει σπουδαίο ματς. Τίθενται αντιμέτωπες δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

-τα καρφώματά του: «Είναι μια αναγνώριση για μένα να είμαι συχνά στο Top 10. Μου αρέσει να προσφέρω θέαμα, το απολαμβάνω. Όμως είναι highlights και οι νίκες είναι πιο σημαντικές. Όποτε πάντως έχω την ευκαιρία να προσφέρω θέαμα, είμαι πρόθυμος να το κάνω αυτό πάντα».

-το αν ενοχλείται που τον θεωρούν κάποιοι μόνο θεαματικό παίκτη: «Ναι, είναι κάτι που μου έχει κολλήσει στην καριέρα μου. Όταν είσαι καλός αθλητής, όλοι λένε για το πόσο ψηλά μπορείς να πηδήξεις και τέτοια πράγματα. Εγώ θέλω να δίνω όλο και περισσότερα στο παιχνίδι, κάθε χρόνο. Προσπαθώ να βελτιώνομαι, αλλά είμαι ταυτόχρονα και περήφανος για τα καρφώματά μου».

-την πρόκληση του Final Four: «Είναι ένας στόχος που έχουμε κάθε χρονιά. Είναι ακόμη νωρίς και έχουμε δρόμο μπροστά μας. Τώρα θέλουμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Όταν θα έρθει ο Μάρτιος, ο Απρίλιος και ο Μάιος, θα δούμε πού είμαστε. Αλλά σίγουρα θέλουμε να πάρουμε τίτλους. Θέλω κάθε τίτλο που διεκδικούμε, πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωλίγκα. Αυτός είναι ο στόχος μας σαν ομάδα».

πηγή sport fm

About m bonsu