Home / Επιστήμη / Τεχνολογία / «Πράσινο φως» στην SpaceX για στρατιωτικού χαρακτήρα αποστολές στο Διάστημα

«Πράσινο φως» στην SpaceX για στρατιωτικού χαρακτήρα αποστολές στο Διάστημα

Την πιστοποίηση του Falcon 9 της SpaceX του Έλον Μασκ για χρήση σε αποστολές που έχουν να κάνουν με την εθνική ασφάλεια ανακοίνωσε ο υποπτέραρχος Σάμιουελ Γκριβς, επικεφαλής του Space and Missile Systems Center (SMC) της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.

Αυτό σημαίνει ότι η SpaceX πλέον μπορεί να αναλαμβάνει αποστολές στο Διάστημα στρατιωτικού χαρακτήρα, ως ένας από δύο πιστοποιημένους παρόχους υπηρεσιών εκτόξευσης. Η πρώτη ευκαιρία για κάτι τέτοιο έρχεται τον Ιούνιο, όταν η πολεμική αεροπορία αναμένεται να εκδώσει μία Request for Proposal για υπηρεσίες εκτόξευσης GPS III.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, πρόκειται για το αποκορύφωμα μιας διετούς προσπάθειας από πλευράς της και της SpaceX για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την επανεισαγωγή του ανταγωνισμού στο πρόγραμμα Evolved Expendable Launch Vehicle (EELV). Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ έχει επενδύσει πάνω από 60 εκατ. δολάρια, και 150 άτομα σε αυτή την προσπάθεια πιστοποίησης, που περιελάμβανε 125 κριτήρια, πάνω αό 2.800 ξεχωριστές εργασίες/ αποστολές κ.α.

Από πλευράς του, ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό τμήμα προς την κατεύθυνση του ανταγωνισμού στις εκτοξεύσεις που εντάσσονται στη σφαίρα της εθνικής ασφάλειας και ευχαρίστησε την αμερικανική πολεμική αεροπορία.


Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/958564/prasino-fos-stin-spacex-gia-stratiotikou-xaraktira-apostoles-sto-diastima

About admin