Home / Διεθνή / Πούτιν: Προσβλέπω σε εποικοδομητικές σχέσεις με τον Τραμπ

Πούτιν: Προσβλέπω σε εποικοδομητικές σχέσεις με τον Τραμπ

Παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με το ντόπινγκ

Χαρακτήρισε φυσιολογική τη δήλωση του νέου προέδρου για τα πυρηνικά – Κάλεσε το Δημοκρατικό κόμμα στις ΗΠΑ «να μάθει να χάνει»

Την επιθυμία του να έχει εποικοδομητικές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην τελευταία συνέντευξή τύπου-απολογισμό για το 2016.

Απαντώντας σε όσα ισχυρίζονται οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ότι η Ρωσία αναμείχθηκε στην εκλογή του νέου αμερικανού προέδρου, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ έκανε λάθος προσπαθώντας να επιρρίψει την ευθύνη για την εκλογική ήττα του σε εξωτερικούς παράγοντες συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να μάθει να χάνει».

Κληθείς να σχολίασει τη δήλωση Τραμπ για τα πυρηνικά ο κ. Πούτιν είπε ότι για τον ίδιο αυτό δεν αποτελεί έκπληξη και είναι φυσιολογική.

Εξέφρασε ακόμη τη βεβαιότητά του πως οι σχέσεις της Μόσχας με την Ουκρανία θα εξομαλυνθούν «αργά ή γρήγορα» προσθέτοντας ότι μια υπό κατασκευή γέφυρα που θα ενώνει τη Ρωσία με την Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Μόσχα από την Ουκρανία το 2014, θα βοηθήσει να αναπτυχθούν οι εμπορικοί και ανθρωπιστικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών όταν οι σχέσεις τους βελτιωθούν.

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος βλέπει πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία απάντησε «ας το πω ευθέως: είναι δυνατό αλλά όχι αναγκαίο»

Ο ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε, επίσης, ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα με το ντόπινγκ στον αθλητισμό στη Ρωσία, αλλά δεν υπάρχει χρηματοδοτούμενο από το κράτος σύστημα ντόπινγκ όπως ισχυρίζονται οι επικριτές της Ρωσίας καταλήγοντας ότι ο αθλητισμός δεν πρέπει να πολιτικοποιείται.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis